Foto: lovemuffin
Pre všetkých čokoholikov je tu jesenná verzia brownies. Veľmi chutná a voňavá kombinácia, ktorá spája najčokoládovejší koláčik s extra vrstvou sladkej krémovej tekvice. Upozorňujem, Zobraziť celý popisPre všetkých čokoholikov je tu jesenná verzia brownies. Veľmi chutná a voňavá kombinácia, ktorá spája najčokoládovejší koláčik s extra vrstvou sladkej krémovej tekvice. Upozorňujem, že najlepšie chutia na druhý deň, takže sa zaprite a vyčkajte! Pôžitok bude o to lepší.
na 175 °C
Suroviny
200-300 g |
|
220 g |
|
120 g |
|
5 ks celé |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1 hrnček |
|
2-3 PL |
|
1 hrnček (alebo z konzervy) |
|
120 g (alebo ABC, Linessa krémový syr) |
|
1/4 PL |
|
1/8 PL mletý |
|
Postup
-
1
Čokoládu s maslo roztopíme nad parou, metličkou vymiešame do hladkého krému, necháme trochu vychladnúť. Primiešame cukor, vanilku a 4 vajíčka po jednom. Nakoniec pridáme múku zmiešanú s kakaom a kypriacim práškom, všetko dobre vymiešame.
- 2
V druhej misku si dobre vymiešame tekvicové pyré, krémový syr, 1 vajíčko, 2 lyžice cukru, škoricu a muškátový orech. (recept na domáce tekvicové pyré nájdete v mojich receptoch)
- 3
Dno plechu na koláč si vystelieme papierom na pečenie a boky vymažeme maslom. Najprv nalejeme čokoládovú vrstvu, uhladíme, a na ňu opatrne nalejeme tekvicovú vrstvu a pekne uhladíme. Pečieme 45-50 minút v predhriatej rúre na 175 stupňov. Koláčik netreba prepiecť, v strede má byť taký vláčny, navlhnutý od čokolády. Pred krájaním necháme koláč úplne vychladnúť. Skladujeme v uzavretej nádobe. Vydrží aj 3-4 dni.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@mariamka listy su plstene, len taka girlanda co mam na okne.
@cesminaz pouzila som mensi stvorcovy plech 26x26 cm, ale robila som z toho isteho mnozstva aj v tortovej forme 24cm priemer.