Citrónový obláčik fotorecept
Foto: tuvarichlap
Pripravte si aj vy tento rýchly, jednoduchý a svieži koláčik. Potrebné ingrediencie určite nájdete v každej domácnosti :)
Zdroj: Facebook Sefkuchar v Londyne
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
200 g (izbovej teploty) |
|
200 g |
|
150 g |
|
1 bal. |
|
3 ks |
|
1 ČL |
|
z 2 citrónov |
|
Krém: | |
100 g (philadelphia) |
|
250 ml |
|
1 PL |
|
Sirup: | |
100 ml |
|
70 g |
|
Postup
-
1
Zmäknuté maslo spolu s práškovým a vanilkový cukrom vyšľaháme mixérom. Postupne po jednom zašľaháme celé vajíčka. Varechou postupne primiešame preosiatu múku s práškom do pečiva. Nakoniec pridáme kôru nastrúhanú z dvoch citrónov.
- 2
Vznikne husté cesto, ktoré dáme do tortovej formy a pečieme na 170 stupňoch približne 30-40 minút. Nezabudnite formu vystlať papierom na pečenie.
- 3
Čas pokiaľ sa koláč pečie využijeme na prípravu sirupu: V menšom hrnci zohrejeme citrónovú šťavu spolu s kryštálovým cukrom a povaríme kým sa cukor nerozpustí. Ešte horúci upečený koláč popicháme špajdľou minimálne 20-krát a polejeme pripraveným sirupom. Necháme vychladnúť vo forme.
- 4
Smotanový syr, smotanu a práškový cukor ručne vyšľaháme na polotuhý krém, dávame pozor, aby sme to neprešvihli, lebo sa smotana zrazí. Upečený korpus rozkrojíme a naplníme krémom.
- 5
Dozdobíme podľa fantázie. Dobrú chuť :-)
- 2
som veľmi rád, že ste vyskúšali a dali odozvu :)