Citrónový zákusok
Citrónový zákusok

Citrónový obláčik fotorecept

tuvarichlap - fotkatuvarichlap, 7. apríla 2021

Pripravte si aj vy tento rýchly, jednoduchý a svieži koláčik. Potrebné ingrediencie určite nájdete v každej domácnosti :)
Zdroj: https://www.facebook.com/SefkucharvLondyne

12
porcií
15 minút
príprava
30-40 minút
na 170 °C

Suroviny

200 g (izbovej teploty)
200 g
150 g
1 bal.
3 ks
1 ČL
z 2 citrónov
Krém:
100 g (philadelphia)
250 ml
1 PL
Sirup:
100 ml
70 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zmäknuté maslo spolu s práškovým a vanilkový cukrom vyšľaháme mixérom. Postupne po jednom zašľaháme celé vajíčka. Varechou postupne primiešame preosiatu múku s práškom do pečiva. Nakoniec pridáme kôru nastrúhanú z dvoch citrónov.

  2. 2

    Vznikne husté cesto, ktoré dáme do tortovej formy a pečieme na 170 stupňoch približne 30-40 minút. Nezabudnite formu vystlať papierom na pečenie.

    Citrónový obláčik (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Čas pokiaľ sa koláč pečie využijeme na prípravu sirupu: V menšom hrnci zohrejeme citrónovú šťavu spolu s kryštálovým cukrom a povaríme kým sa cukor nerozpustí. Ešte horúci upečený koláč popicháme špajdľou minimálne 20-krát a polejeme pripraveným sirupom. Necháme vychladnúť vo forme.

    Citrónový obláčik (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Smotanový syr, smotanu a práškový cukor ručne vyšľaháme na polotuhý krém, dávame pozor, aby sme to neprešvihli, lebo sa smotana zrazí. Upečený korpus rozkrojíme a naplníme krémom.

    Citrónový obláčik (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dozdobíme podľa fantázie. Dobrú chuť :-)

    Citrónový obláčik (fotorecept) - obrázok 5
Recept je zaradený do kategórií:
Dezerty, Na sladko, Zákusky, Pečené

Diskusia k receptu