Hummingbird Cake - Kolibríkový koláč fotorecept
Foto: palokuchki
Tento kolac je tu dost oblubeny. Na internete je viacej receptov. Trochu sa od seba lisia, ale to podstatne je tam vzdy. Ananas, banany Zobraziť celý popisTento kolac je tu dost oblubeny. Na internete je viacej receptov. Trochu sa od seba lisia, ale to podstatne je tam vzdy. Ananas, banany a orechy.
porcií
príprava
na 175 °C
Suroviny
3 šálky |
|
1 šálka |
|
2 ČL |
|
1 PL |
|
1/4 ČL |
|
420 |
|
3 ks |
|
1 šálka |
|
3 ks |
|
1 1/4 |
|
Krém: | |
250 g |
|
50 g |
|
1/4 šálky |
|
1 PL |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
salka = 200 ml
Do kolaca je najlepsie pouzit zavarany posekany ananas aj so stavou. Ja som mala doma zavarane ananasove platky, ktore -
2
som si posekala na drobne kusky.
-
3
K ananasu som pridala posekane banany a vlasske orechy.
-
4
Do misky som este pridala vajicka a olej. Vsetko som spolu premiesala.
-
5
Do druhej misky som odmerala muku, cukor, sodu bikarbonu, sol a skoricovy cukor.
-
6
K tekutej zmesi som pridala muku a vsetko som spolu premiesala.
-
7
Cesto som vyliala do okruhlej tortovej formy priemeru 22cm. Na spodok formy som dala papier na pecenie.
-
8
Kolac som piekla vo vyhriatej rure 175C 50 minut. Upeceny kolac som vybrala na mriezku a nechala som ho vychladnut.
-
9
Vychladnuty kolac som potrela kremom. Krem som si pripravila rozslahanim Philadelphie, masla, cukru, vanilkoveho cukru, citronovej kory a citronovej stavy. Namiesto Philadelphie mozete pouzit aj domaci tvaroh. Vrch kolaca som posypala posekanymi orechami a ananasom.
-
10
Tento kolac je velmi lahko a rychlo pripravit. Je stavnaty a jemny. Ak sa vam bude zdat salka cukru do cesta privela mozete si mnozstvo cukru znizit na 3/4- 1/2 salky.
Pozdravujem.
( napr.do carrot cake ).
Danielka tvoju TS som dostal no neviem nikomu na ne odpovedat.Ospravedlnujem sa ti.Ja som zacal studovat v 77 r.Stavbari ste boli horevyssie od nas ak ma pamat neklame.Na Cerman sme chodievali aj mi.Dakujem ti za mile pripomenutie a zelam ti vsetko dobre.
Recept na tento kolac bol po prvykrat uverejneny v Southern Living magazine v 1978 v North Carolina. A preco ten nazov? V originalnom recepte su az dve salky cukru. Kolac je velmi sladky vraj az tak sladky, ze ani kolibrik mu neodola. Dalsia verzia je, ze kolac je taky chutny, ze hostia sa budu nad nim vznasat ako kolibrik nad kvetami.
Ďaľší tvoj recept čo si zaslúži 5x*, kk si neoddýchne :-)
Prezentácia pri každom tvojom recepte nemá chybu !!!!!
Šťavnatý, plnej chuti. Použila som konzervu ananásu 340 g a stačilo. Takže ďakujem za recept, hoci ja som si ho vybrala po štúdiu receptov v KK včera večer hlavne kvôli názvu.