Valentínske tofu lievance
V mixéri vymiešame tofu, polievkovú lyžicu kokosového oleja a polovicu mandľového mlieka do krémovej konzistencie...
Cestoviny s fantastickou omáčkou
Na masle opražíme na pásiky pokrájanú salámu. Prilejeme šľahačkovú smotanu rozmiešanú s bujónom, 2 tavené...
Caprese
Očistíme paradajky a orežeme z vrchnej a spodnej strany. Vydlabeme dužinu. Musíme si dávať pozor...
Pomarančový likér
Pri takých akýchsi oslavách vždy dobre padne trošku toho štamprlíku a taktiež sa tento likér používa pri...
Americké keksy - Coconut cookies
Tento recept mám od veľmi dobrej kamarátky a tak sa chcem oň s vami podeliť. Bohužial,...
Zajačie stehno plnené kuriatkami
Vykostené zajačie stehná osolíme, okoreníme a naplníme plnkou z kuriatok. Otvor na stehnách uzavrieme ihlou, ...
Mousse z bryndze so studenou polievkou z kefíru, uhoriek a žeruchy
Bryndza je dnes čoraz vzácnejšia. Obsahuje sto- až tisíckrát viac užitočných organizmov ako živé jogurty....
Sviečkové rezy so šunkou a vajcom
tento recept mám od kamarátovej svokry podávali ho na jeho svadbe.
Hubová polievka trošku inak
Kedže nám prišiel domov sáčok sušených húb od uja hubára, dostali sme chuť na hubovú polievku....
Filé z kapra
Filé osolíme a okoreníme, pokvapkáme citrónom a necháme 15 minút odstáť. Potom ho opražíme na masle a odložíme nabok....
Tortička-mačička Kitty
kedže moja malá je zblaznená do mačiek spravila som jej k siedmim narodkám takú sladkú na zjedenie......
Smotanové ozdoby
Smotanové ozdoby sú veľmi kreatívnym a zaujímavým nápadom ako oživiť obyčajnú "kávičku".
Dobošova „placka“
Chcela som urobiť tortu v menšom, ale nakoniec by som to radšej nenazvala tortou...
Penne so šunkou Jamón Serrano, rukolou a restovaným cesnakom s paradajkami
Tento recept máme od istého šéfkuchára.
Kôprové kuracie ragú
Mäso na oleji upražíme, ochutíme ho soľou, korením, horčicou a kôprom a všetko dobre...
Paprikové kura na víne
Mám doma vlastnú mletú kapiu naloženú v oleji. Rozmýšľala som, ako ju použiť inak ako...
Vajcia v zemiakovom župane
Viete otom, ze v Nemecku Luneburger Heide je prvy , , Zemiakovy hotel , ,...
Profiterolky s likérovým krémom
Najskôr pripravíme odpaľované cesto tak, že uvaríme vodu spolu s olejom, pridávame múku a na...
Japonské maki so soba rezancami
Nori riasu položíme drsnou stranou hore. Do dvoch tretín pridáme uvarené soba rezance, tuniaka nakrájaného na...
Mokka-sušienky
Vyberám, čo upečiem na vianočný stôl. Prišiel mi tento receptík pod ruky - mám ho...
Orechovo-čokoládová torta
Pôvodný zámerom bolo upiecť obyčajnú orechovú tortu, no nakoniec z toho vzniklo niečo podobné, ale...
Orechové maslo
Orechy vložíte do mixera a mixujete. Po chvíli mixér vypnete, zoškrabete väčšie kúsy orechov, ...
Hovädzí a bravčový rezeň NITRAVA
Tento recepis je určený tým, ktorí favorizujú mäskové proteíny a sú proste labužníci na túto surovinu....