Foto: frezia68
Ak by som mala pred sebou misu s čerstvým cukrovým hráškom a misu výborných rezňov,zvíťazil by hrášok.Ale samozrejme,že najlepšie by bolo "nadrobené",teda aj to,aj Zobraziť celý popisAk by som mala pred sebou misu s čerstvým cukrovým hráškom a misu výborných rezňov,zvíťazil by hrášok.Ale samozrejme,že najlepšie by bolo "nadrobené",teda aj to,aj to :-)))
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Základom je skaramelizovať lyžičku cukru.Ja som varila pre dve osoby,takže podľa množstva a karamel je len na príchuť.Hrášok očistím a dám variť asi 10 minút.Ak použijete hrášok mrazený,stačí variť cca 3-5 min.
-
2
Potom pridám 2 stonky mäty a varím ďalej asi 5-10 min. do zmäknutia hrášku.Posolím a kto má rád,pridá biele korenie. Asi 2 lyžice hrášku odoberiem na tanierik a bude na ozdobu.Po zmäknutí všetko rozmixujem a prepasírujem.Dám ohriať na plyn,pridám maslo a trocha smotany-povarím. Na tanieri ozdobím celým hráškom a lístkami mäty.
-
3
Alebo ďaľší variant je ten,že v smotane rozšľahám žĺtok a pomaly lejem do horúcej polievky,ale už nesmie vrieť.A potom už len prižmúrime oči a vychutnávame :-)
-
4
A kto má rád,pred podávaním polievky si pridá trocha šľahačky-polievku zjemní,ozdobí a nadľahčí. Je to delikatesa a kto vyskúša DOBRÚ CHUŤ !
Nieje mi jasné,že skaramelizuješ cukor a podleješ vodou a v tej karamelovej vode varíš hrášok?
Zo smotanou je iste lahodnejšia.Ja robievam podobne,len bez toho karamelu,tak by som rada vyskúšať.
@h ádam sa za to na mňa @frezia neurazí, to by ma veľmi mrzelo. ospravedlňujem sa.
dakujem ti.