Talianske chlebíčky
Recept pochádza od mojej starej mamy a pôvodne zrejme z oblasti Talianska, kde za prvej svetovej...
Hydinové rolky plnené špenátom
Priznám sa, špenát som kedysi nemusela, hlavne v školskej jedálni, teraz v akejkoľvek podobe......
Raviola z hriankového chleba, plnená kúskami lososa
Z hriankového chleba odkrojíme väčšie plátky, maslo vymiešame s kyslou smotanou a nasekaným čerstvým kôprom...
Zemiaková nátierka
Tento recept mám od kamarátky a robím ho často, hlavne na oslavy ako nátierku na obložené...
Kalamáre v grepovo-vínnej omáčke ŠERY
Všetky morské živočíchy sú ľahučké a zdravé. Pokiaľ sú "jediteľné" a nie sú kontaminované ropnými, ...
Vegetariánske predjedlo
Na moju 50 ku som chcela akože aj na oko mať niečo akože mäsové predjedlo - tak...
Zbojnícky špíz s tekvicovým pyré
Tekvicová nemusí byť len polievka. Nech sa páči, chutný špíz s tekvicovým pyré.
Moja kapustnica
Tento recept robím ak dostanem bravčové rebierka zo zakáľačky, prípadne keď kúpim pliecko alebo mi zostanú...
Sladká maškrta Clasica
Je to easy recept na sladku maskrtku zo zemiakovo-mucneho cesticka.
Chutné kapustovo-mrkvové rolky
Veľmi chutné rolky, ktoré robievam iba tak na zajedanie po dobrej polievke... môžu sa urobiť aj...
Veľkonočný syreček
Recept, ktorý pozná veľa ľudí ale každý to robí inak.
Pečené bravčové koleno s tymianom
Veľmi jednoduchá príprava a na konci máme chutné, pre niekoho netradičné pečené mäso.
Ovocné bezlepkové guľky so strúhankovou posýpkou
Keď sa v lete urodí veľa ovocia, najlepšie je ho zjesť začerstva. Alebo ho hneď...
Malinové pokušenie
Na pohľad recept vyzerá náročný, ale nie je to tak. Dlhšie mi trvalo napísať recept...
Pšeničnoražný chlieb s vlašskými orechami a nátierkou z gorgonzoly
zadovážili sme si pekárničku a knižku na pečenie chleba :-)
Teľacie fašírky
Mäso a salámu zomelieme na mlynčeku so žemľami, ktoré boli namočené v mlieku. Na oleji...
Francúzke karamelové kocky
Bielky s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh, pridáme olej, žltky a zľahka vmiešame múku s práškom do...
Nivovo– paprikové šamrolky
Lístkové cesto rozvaľkáme paličkou. Trubičky na šamroly jemne potrieme olejom a rezané plátky cesta navinieme smerom...
Cesto Pate brisée
Na požiadanie pridávam recept na cesto Pate brisée na rajčinový koláč z Provensálska.
Focaccia s medvědím česnekem
Sezóna medvědího česneku je v plném proudu. Vyzkoušela jsem s ním italský chleba focacciu – s hodně...
Brutálna káva
Ahojte moji milí, teraz Vám sem napíšem ako si varím kávu))))určite Vám bude chutiť. Skúste a...
Hlivovo–fazuľový paprikáš
Cibuľu pokrájame nadrobno a urestujeme na oleji. Pridáme pokrájanú, umytú hlivu, chvíľu miešame a...
Rožteky s orechovou náplňou
Inšpirácia na sladké dezerty, ktoré môžete pripraviť na Valentína!
Šalát so surovej zeleniny a hrášku
Hlávkový šalát nakrájame na rezančeky. Reďkovky a uhorku na tenké plátky a zmiešame s hráškom.
Šošovicový šalát
Tento šalát robievam k fašírkam miesto tradičného zemiakového šalátu. Jeho príprava je veľmi rýchla a jednoduchá.
Tuniak so zeleninou
Komerčný recept<br />Šťavnatý a marinovaný tuniak pripravený na rozmanitej dusenej zelenine je ľahké jedlo, ktoré oslní...
Palacinky plnené jahodovo-banánovou plnkou
Tieto palacinky potešia malých, ale aj veľkých.
Plnené pečené paradajky a cuketové mištičky
Rada varím z toho, čo práve nájdem v chladničke a napadla mi takáto príloha, prípadne...
Vianočný koláč s ananásom a macadamia orieškami
Tento druh kolacov peceny s hrozienkami namocenymi v rume, s roznym ovocim a orechami je tu...
Medovníčky
Tieto medovničky sa môžu upiecť na poslednú chvíľu. Po upečení ich netreba vôbec odkladať, aby...