Kokosovo-mandarínková roláda

baya94 - fotkabaya94, 28. novembra 2014
Kokosovo-mandarínková roláda
Foto: baya94

Tento recept mám od Dr. Oetkera. Skúšala som ho prvý krát (aj prvý krát vživote som robila roládu všeobecne) - teda foto nie je taká, ako by to malo vyzerať, ale neviem kedy to budeme znova robiť a jednoducho som sa o ten recept s vami musela hneď podeliť. Chuťovo je vynikajúca a vôbec nie je kyslá ako som predpokladala.

20 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

5 ks
5 PL
5 PL
1 ČL
175 ml
1 bal. kokosový bez varenia
1 bal.
250 ml
5 ks čerstvé

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Oddelíme si žĺtky od bielok. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

  2. 2

    Do žĺtkov pridáme práškový cukor a vymiešame do peny.

  3. 3

    Pridáme múku a kypriaci prášok a znova premišame.

  4. 4

    Do žĺtkovej hmoty jemne zapracujeme sneh tak aby sa hmoty spojili.

  5. 5

    Cesto vylejeme na veľký, papierom na pečenie vystlatý plech a dáme piecť do vyhriatej rúry na 10 minút. (Teplovzdušná 180°C, elektrická 200)

  6. 6

    Po upečení piškótu prevrátime na papier na pečenie, na ktorom je preosiatý práškový cukor a papier, na ktorom sa piškóta piekla stiahneme opatrne dole. Piškótu na tesno zrolujeme (spolu s papierom). (Tento krok mi nevyšiel, všetok cukor sa hneď roztopil a zvyšok sa zosypal, ale nevadí :D )

  7. 7

    Do väčšej misky dáme kompót aj so šťavou, puding, smeta-fix a smotanu. Zavrieme a cca 30sekúnd poriadne trasieme. Pokiaľ nemáte uzatvárateľnú misku, stačí to poriadne rozmiešať metličkou, ale v takom prápade doporučujem mandarínky z kompótu pridať až na konci).

  8. 8

    Čerstvé mandarínky ošúpeme a napichneme stredom na dlhú špilku z ražniči. (Ja som použila pomaranče, lebo mandarínky mi "záhadne" zmizli :) a bolo to fajn, len sa to trošku ťažšie krája, ale vôbec to nie je kyslé ako som sa bála).

  9. 9

    Po vychladnutí piškóty ju rozvinieme a rozotrieme na ňu plnku cca do 3/4. Na dlhšiu stranu položíme mandarínky napichnuté na špajlu a natesno zavinieme.

  10. 10

    Dáme do chladničky odpočívať aspoň na 2 hodiny.

  11. 11

    Pred podávaním môžme posypať práškovým cukrom. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

8 komentárov k receptu
nie ze by som ju isla robit, ale nechapem, preco rcp nie je dokonceny, niekto by ju mozno aj chcel piect
a to je na com polozena ta rolada?
rada robievam mandarinkovú roládu, hlavne na rodinné oslavy, lebo je chuťovo dobrá a aj pekne ukáže. Tiež som pridala recept, ak chceš pozri si  varecha.pravda.sk/recepty/mandarinkova-rolada-fotorecept/...


 ywettrecepty.blogspot.sk/2012/04/mandarinkova-rolada.html...


Robila som ju s tvarohovou plnkou, ale to nebolo ono, zle držala tvar a plnka zo zlatého klasu s maslom bola lepšia.





Mne sa páči aj plnka čo si uviedla ty, vyzerá jednoducho a rýchlo spravená a s pomarančom, tiež dobrý tip:)

Pridaj komentár k receptu: