Foto: baya94
Tento recept mám od Dr. Oetkera. Skúšala som ho prvý krát (aj prvý krát vživote som robila roládu všeobecne) - teda foto nie je Zobraziť celý popisTento recept mám od Dr. Oetkera. Skúšala som ho prvý krát (aj prvý krát vživote som robila roládu všeobecne) - teda foto nie je taká, ako by to malo vyzerať, ale neviem kedy to budeme znova robiť a jednoducho som sa o ten recept s vami musela hneď podeliť. Chuťovo je vynikajúca a vôbec nie je kyslá ako som predpokladala.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Oddelíme si žĺtky od bielok. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.
- 2
Do žĺtkov pridáme práškový cukor a vymiešame do peny.
- 3
Pridáme múku a kypriaci prášok a znova premišame.
- 4
Do žĺtkovej hmoty jemne zapracujeme sneh tak aby sa hmoty spojili.
- 5
Cesto vylejeme na veľký, papierom na pečenie vystlatý plech a dáme piecť do vyhriatej rúry na 10 minút. (Teplovzdušná 180°C, elektrická 200)
- 6
Po upečení piškótu prevrátime na papier na pečenie, na ktorom je preosiatý práškový cukor a papier, na ktorom sa piškóta piekla stiahneme opatrne dole. Piškótu na tesno zrolujeme (spolu s papierom). (Tento krok mi nevyšiel, všetok cukor sa hneď roztopil a zvyšok sa zosypal, ale nevadí :D )
- 7
Do väčšej misky dáme kompót aj so šťavou, puding, smeta-fix a smotanu. Zavrieme a cca 30sekúnd poriadne trasieme. Pokiaľ nemáte uzatvárateľnú misku, stačí to poriadne rozmiešať metličkou, ale v takom prápade doporučujem mandarínky z kompótu pridať až na konci).
- 8
Čerstvé mandarínky ošúpeme a napichneme stredom na dlhú špilku z ražniči. (Ja som použila pomaranče, lebo mandarínky mi "záhadne" zmizli :) a bolo to fajn, len sa to trošku ťažšie krája, ale vôbec to nie je kyslé ako som sa bála).
- 9
Po vychladnutí piškóty ju rozvinieme a rozotrieme na ňu plnku cca do 3/4. Na dlhšiu stranu položíme mandarínky napichnuté na špajlu a natesno zavinieme.
- 10
Dáme do chladničky odpočívať aspoň na 2 hodiny.
- 11
Pred podávaním môžme posypať práškovým cukrom. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
a to je na com polozena ta rolada?
ywettrecepty.blogspot.sk/2012/04/mandarinkova-rolada.html...
Robila som ju s tvarohovou plnkou, ale to nebolo ono, zle držala tvar a plnka zo zlatého klasu s maslom bola lepšia.
Mne sa páči aj plnka čo si uviedla ty, vyzerá jednoducho a rýchlo spravená a s pomarančom, tiež dobrý tip:)
@ywett ano videla som aj tvoju :) tiez ma zaujala :) (pozerala som, ci to nahodou nie je to iste :P )