Šošovicová polievka Nemesvámos

juraj190 - fotkajuraj190, 29. januára 2014

Tento recept som našiel zašitý v jednej krásnej knihe. Po uvarení som som bol "prekvapkaný" úžasnou chuťou polievky. Aj keď sa mi zo začiatku Zobraziť celý popisTento recept som našiel zašitý v jednej krásnej knihe. Po uvarení som som bol "prekvapkaný" úžasnou chuťou polievky. Aj keď sa mi zo začiatku zdalo že je tam veľa surovín, nakoniec som zistil že jej varenie je jednoduché a výsledok je úžasný. Vrele doporučujem :-))))

5 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 gr
1 ks
250 Guľky:
1 PL
štipka
1/2 čl
1 ks
1 ks
1 PL
1 PL
 (alebo olej)
20 g
50 g
2 ks
1/2 čl
1,5 dcl
1 PL
200 ml




Postup

  1. 1

    Šošovicu si vopred namočíme do studnej vody. Pokrájame nadrobno cibuľu, na kúsky údené mäso, zelenú papriku a paradajku, a neskôr si očistíme strúčiky cesnaku.

  2. 2

    Postup: Cibuľu si osmahneme na masti, pridáme - pokrájané údené mäso, estragón / ak ho nemáme tak nevadí/, čierne korenie, mletú rascu, pokrájanú papriku a paradajku a soľ. Zalejeme primeraným množstvom vody / cca 1 liter/ a varíme cca 30 minút. Potom pridáme šošovice a dolejeme vody tak ako chceme aby bola polievka hustá. Keď je šošovica uvarená, urobíme si zápražku do ktorej pridáme červenú papriku, cesnak, cukor, zelerovú a petržlenovú vňať, a touto zápražkou zahustíme polievku.

  3. 3

    Nakoniec pridáme červené víno a horčicu. Polievku prevaríme a ešte zalejeme smotanou. Kto bude mať estragón, tak pri podávaní môže polievku posypať nasekaným estragónom.

Diskusia k receptu

kukulienka71
Vieš čo,@Juraj190 ,tých ingrediencií je tam fakt neúrekom:-))moja babka Maďarka robievala podobné polievky,"nahádzala" tam všetko,čo záhradka práve vtedy dala a tú chuť hotovej polievky mám dodnes na jazyku...na počudovanie bola fantastická!
denyany
Včera sme dojedli šošovicovú polievku, ale nabudúce urobím túto, s udeným mäsom musí byť fajn.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia