Tento recept som našiel zašitý v jednej krásnej knihe. Po uvarení som som bol "prekvapkaný" úžasnou chuťou polievky. Aj keď sa mi zo začiatku Zobraziť celý popisTento recept som našiel zašitý v jednej krásnej knihe. Po uvarení som som bol "prekvapkaný" úžasnou chuťou polievky. Aj keď sa mi zo začiatku zdalo že je tam veľa surovín, nakoniec som zistil že jej varenie je jednoduché a výsledok je úžasný. Vrele doporučujem :-))))
príprava
tepelná úprava
Suroviny
400 gr |
|
1 ks |
|
250 Guľky: |
|
1 PL |
|
štipka |
|
1/2 čl |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
(alebo olej) |
|
20 g |
|
50 g |
|
2 ks |
|
1/2 čl |
|
1,5 dcl |
|
1 PL |
|
|
|
200 ml |
|
Postup
-
1
Šošovicu si vopred namočíme do studnej vody. Pokrájame nadrobno cibuľu, na kúsky údené mäso, zelenú papriku a paradajku, a neskôr si očistíme strúčiky cesnaku.
- 2
Postup: Cibuľu si osmahneme na masti, pridáme - pokrájané údené mäso, estragón / ak ho nemáme tak nevadí/, čierne korenie, mletú rascu, pokrájanú papriku a paradajku a soľ. Zalejeme primeraným množstvom vody / cca 1 liter/ a varíme cca 30 minút. Potom pridáme šošovice a dolejeme vody tak ako chceme aby bola polievka hustá. Keď je šošovica uvarená, urobíme si zápražku do ktorej pridáme červenú papriku, cesnak, cukor, zelerovú a petržlenovú vňať, a touto zápražkou zahustíme polievku.
- 3
Nakoniec pridáme červené víno a horčicu. Polievku prevaríme a ešte zalejeme smotanou. Kto bude mať estragón, tak pri podávaní môže polievku posypať nasekaným estragónom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu