Foto: tkatka
Na pohľad recept vyzerá náročný, ale nie je to tak. Dlhšie mi trvalo napísať recept ako spraviť tortičky :)))
porcie
Suroviny
Na želé: | |
1 bal. |
|
3 PL |
|
250 ml |
|
Na poliatie: | |
1 bal. |
|
3 PL |
|
250 ml |
|
Na krém: | |
500 g |
|
5 PL |
|
2 bal. |
|
200 ml |
|
1 bal. |
|
100 ml |
|
|
|
|
Postup
-
1
Najprv si urobíme cukrárenské želé: do hrnca dáme 3 PL kryštálového cukru, cukrárenské želé a vodu. Pristavíme na oheň a privedieme do varu a varíme 1 minútu.
-
2
Horúce želé vylejeme na plytký tanier a necháme dobre stuhnúť.
-
3
Keď je už želé stuhnuté, pomocou vykrajovačiek vykrajujeme rôzne tvary z želé.
-
4
Maliny umyjeme a necháme odkvapkať.
-
5
Vykrajované želé poukladáme do misiek Hitparády (600 ml, ktoré sme vypláchli studenou vodou) a ozdobíme ešte čerstvými malinami. Tortové želé urobíme taktiež ako cukrárenské želé, necháme trošku vychladnúť a naberačkou pomaličky nalejeme do misiek na maliny a želé.
-
6
Malinový jogurt, kryštálový cukor a vanilkový cukor dáme do hrnca a zohrievame dovtedy kým sa nám cukor neroztopí. Necháme vychladnúť. Zatiaľ si vyšľaháme smotanu na šľahanie. Želatínový stužovač dáme do misky prilejeme vlažnú vodu a 30 sekúnd neustále miešame.
-
7
Stužovač vylejeme do jogurtu a zamiešame.
-
8
Šľahačku primiešavame po 2 lyžiciach.
-
9
Nakoniec pridáme maliny (hrsť malín si ponecháme).
-
10
Maliny, ktoré sme nechali rozmixujeme s 1 PL práškovým cukrom.
-
11
Zmes jogurtu rozdelíme na tri časti a vylejeme na želé. Na stred jogurtu lyžičkou tiež rozdelíme rozmixované maliny. So stierkou poťahujeme maliny do strán, tak vytvoríme ozdobu.
-
12
Nakoniec na jogurt poukladáme piškóty (ja som mala zvyšní piškótový plát tak som použila aj to). Dezert dáme do chladničky dobre stuhnúť.
-
13
Malé tortičky vyklopíme na tanier a podávame.
-
14
Rez tortičky.
Diskusia k receptu