Foto: matcha
Vynikajúca chuť! Ak radi skúšate novoty v kuchyni, toto je to pravé orechové ako inovovať klasický puding a podávať ho ako zážitok :)
porcie
príprava
Postup
-
1
Polovicu dávky mlieka nalejeme do hrnca, pridáme cukor a varíme. Zvyšných 0,25 l rozmiešame s vanilkovým pudingom a pridáme 2 čajové lyžičky matcha prášku. Sfarbí sa krásne do slabozelena. Ak v mlieku ostanú hrudky, prešľaháme pomocou chasenu (bambusové šľahadlo špeciálne na prípravu matcha čaju).
- 2
Chvíľku pred tým, ako mlieko s cukrom v hrnci začne vrieť, vlejeme doň zvyšnú polovicu rozrobenú s pudingom a matchou. Varíme dlhšie ako klasický puding, nezľaknite sa. Nemám odstopované, koľko to asi trvá, ale hustne pekne pomaly a bez hrudiek, takže sa niet čoho báť.
- 3
Na spodok pohárikov alebo misiek naukladáme piškóty (kakaové v slabozelenem pudingu pekne vyniknú) a posypeme nasekanou mätou, ktorá dodá nevtieravú sviežu chuť. Zalejeme pudingom a poháre prikryjeme, aby sa navrchu nevytvorila koža. Po chvíli šupneme do chladničky, aby puding pekne stuhol.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu