Matcha puding

matcha - bez fotkymatcha, 1. augusta 2013
Matcha puding
Foto: matcha

Vynikajúca chuť! Ak radi skúšate novoty v kuchyni, toto je to pravé orechové ako inovovať klasický puding a podávať ho ako zážitok :)

4
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

1 balík
1/2 l
2 PL
2 ČL




Postup

  1. 1

    Polovicu dávky mlieka nalejeme do hrnca, pridáme cukor a varíme. Zvyšných 0,25 l rozmiešame s vanilkovým pudingom a pridáme 2 čajové lyžičky matcha prášku. Sfarbí sa krásne do slabozelena. Ak v mlieku ostanú hrudky, prešľaháme pomocou chasenu (bambusové šľahadlo špeciálne na prípravu matcha čaju).

  2. 2

    Chvíľku pred tým, ako mlieko s cukrom v hrnci začne vrieť, vlejeme doň zvyšnú polovicu rozrobenú s pudingom a matchou. Varíme dlhšie ako klasický puding, nezľaknite sa. Nemám odstopované, koľko to asi trvá, ale hustne pekne pomaly a bez hrudiek, takže sa niet čoho báť.

  3. 3

    Na spodok pohárikov alebo misiek naukladáme piškóty (kakaové v slabozelenem pudingu pekne vyniknú) a posypeme nasekanou mätou, ktorá dodá nevtieravú sviežu chuť. Zalejeme pudingom a poháre prikryjeme, aby sa navrchu nevytvorila koža. Po chvíli šupneme do chladničky, aby puding pekne stuhol.

Diskusia k receptu

evanaaa
O tom čaji som tu už viackrát čítala,( o jeho po(vy)užití), ale kde ho dostať, myslím ten prášok. Alebo je aj v inom skupenstve? Potom by sa aj puding mohol vyskúšať, vypadá dobre.
tamarishka
čaj sa dá zohnať bud cez internet alebo v specializovanom obchode na caje, mozno este v zdravej vyzive ale tym si niesom ista. Ja si ho kupujem cez internet. Na pecenie a varenie je vhodne kupit matchu na varenie, je uz rovno sladeny a je lacnejsi aj o polovicu ako original na pitie.
aleana
Mňa by zaujímalo, kde sa dá zohnať bambusové šľahadlo chasen...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia