Foto: nataly
Aby ste vedeli, tento recept mám z jedného časopisu, tak som ho chcela vyskúšať :)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si kvások z droždia, 1ČL cukru, 2PL múky hladkej+ 3PL vlažného mlieka. Kvások potom zmiešame s ostatnými surovinami.
-
2
Suroviny zmiešame a vyhnetieme, necháme vykysnúť. Potom cesto rozdelíme na 2 polovice a tvarujeme guľky, 5 väčších (hlava, uši, nohy) ostatné menšie :)
-
3
Postupne dávame guľky na plech, aby vznikol tvar baračneka :)
-
4
A Ďalej :))
-
5
Potom pridáme očká :D ja som dala čoko guličky , lepši by boli hrozienka :)
-
6
Mne zvýšilo cesto tak som vytvarovala ružičky :)
-
7
Ružičky sa upečú skôr tak ich musíte vybrať skôr
-
8
Trošku sa pripiekol, ale to nevadí :)
-
9
Z boku :D
-
10
Na prvý krát som celkom spokojná, dobrú chuť :)
Ale chutiť môže ako výborná bábovka.
Ale je pekný, kučeravý a ani formu si nepotrebovala. Mne sa nápad páči.
aké zvieratko to bulo. Veselo pokračuj ďalej . Aj starým kuchárkam
sa všetko hneď nepodarí, lenže ony sa s tým nepochvália.
@angast asi si myslel vianocka, nie babovka, ak si teda nahodou myslel
nedáva pozor a guľky by boli v pr.......