Kysnutý závin najradšej pripravujem v období Vianoc, ale aj mimo nich, pretože sestrine deti ho strašne milujú. Najlepšie je na ňom, že plnku v Zobraziť celý popisKysnutý závin najradšej pripravujem v období Vianoc, ale aj mimo nich, pretože sestrine deti ho strašne milujú. Najlepšie je na ňom, že plnku v podstate môže tvoriť čokoľvek.
porcií
na 180 °C
Suroviny
300 g |
|
|
|
50 g |
|
2 PL |
|
1 ks |
|
800 ml |
|
Kvások: | |
1 dcl |
|
10 g |
|
30 g |
|
Plnka: | |
Maková: | |
200 g |
|
200 g |
|
1 ks |
|
150 ml |
|
50 g |
|
|
|
Lekvárová: | |
2 ks |
|
4 PL |
|
1 ks |
|
Tvarohová: | |
400 g |
|
250 g |
|
2 ks uvarené a najemno postrúhané |
|
1 ks |
|
50 g |
|
Kakaová: | |
2 PL na pokvapkanie cesta |
|
5 PL |
|
5 PL |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Z vlažného mlieka, cukru a droždia urobíme kvások.
- 2
Suroviny na cesto všetky spolu zmiešame, pridáme kvások a postupne vypracujeme cesto až kým sa nám neoddeľuje od misy. Necháme vykysnúť na teplom mieste. Potom ho rozdelíme na dve časti.
- 3
Každú z nich vyvaľkáme a naplníme požadovanou plnkou. Zvinieme, prenesieme na vymastený a múkou vysypaný plech a necháme piecť v predhriatej rúre asi na 180 stupňoch. Priebežne kontrolujeme. Hotový závin má zlatistú farbu. Uvedené ingrediencie nám vystačia na dva veľké záviny, rovnako aj plnka je rozpísaná na 2 ks závinov. Dobrú chuť
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu