Kysnutý závin najradšej pripravujem v období Vianoc, ale aj mimo nich, pretože sestrine deti ho strašne milujú. Najlepšie je na ňom, že plnku v Zobraziť celý popisKysnutý závin najradšej pripravujem v období Vianoc, ale aj mimo nich, pretože sestrine deti ho strašne milujú. Najlepšie je na ňom, že plnku v podstate môže tvoriť čokoľvek.
porcií
na 180 °C
Suroviny
| 300 g |
|
|
|
|
| 50 g |
|
| 2 PL |
|
| 1 ks |
|
| 800 ml |
|
| Kvások: | |
| 1 dcl |
|
| 10 g |
|
| 30 g |
|
| Plnka: | |
| Maková: | |
| 200 g |
|
| 200 g |
|
| 1 ks |
|
| 150 ml |
|
| 50 g |
|
|
|
|
| Lekvárová: | |
| 2 ks |
|
| 4 PL |
|
| 1 ks |
|
| Tvarohová: | |
| 400 g |
|
| 250 g |
|
| 2 ks uvarené a najemno postrúhané |
|
| 1 ks |
|
| 50 g |
|
| Kakaová: | |
| 2 PL na pokvapkanie cesta |
|
| 5 PL |
|
| 5 PL |
|
| 1 ks |
|
Postup
-
1
Z vlažného mlieka, cukru a droždia urobíme kvások.
- 2
Suroviny na cesto všetky spolu zmiešame, pridáme kvások a postupne vypracujeme cesto až kým sa nám neoddeľuje od misy. Necháme vykysnúť na teplom mieste. Potom ho rozdelíme na dve časti.
- 3
Každú z nich vyvaľkáme a naplníme požadovanou plnkou. Zvinieme, prenesieme na vymastený a múkou vysypaný plech a necháme piecť v predhriatej rúre asi na 180 stupňoch. Priebežne kontrolujeme. Hotový závin má zlatistú farbu. Uvedené ingrediencie nám vystačia na dva veľké záviny, rovnako aj plnka je rozpísaná na 2 ks závinov. Dobrú chuť
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu