Foto: alexola
Recept mám z knihy Apetit Saláty, tu som ho nenašla. Možno Vám dobre padne v práve prebiehajúcej sezóne cukiet, tak ako nám.
4
porcie
porcie
5 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Cukety nastrúhajte na hrubšej strane strúhadla. Pokvapkajte olivovým olejom*, citrónovou alebo limetkovou šťavou, medom a posypte makom a drveným cesnakom (použili sme drvený cesnak, ktorý máme naložený v *olivovom oleji). Podľa chuti osoľte a okoreňte.
- 2
Podávajte okamžite (podľa knihy... ale dobrý bol aj na ďalší deň na raňajky), aby cuketa nepustila vodu. Šalát je výborný ku grilovanému kuraciemu alebo jahňaciemu mäsu, špízom a mäsovým burgerom. Ja som si k nemu len opražila kúsky kuracích pŕs na troške oleja s cesnakom.
- 2
,chválim.