Talianska vlajka v tvare srdca
Včera som mala návštevu a rohodla som sa upiecť chutný tvarohový dezertík, ktorý symbolizuje talianskú vlajku....
Pečená krkovička na cesnaku
Bravčovú krkovičku zviažeme špagátom. Opečieme na panvici dozlatista. Osolíme, okoreníme a potom upečieme v...
Polievka Zámrvenka
Mlieko prevaríme a osolíme. Pripravíme zámrvenku z polohrubej múky a vajec.
Bylinkový chlebový osúch
Rozvonia celú kuchyňu, veľmi dobre chutí s rajčinovou kapustou, alebo len tak...
Jožkova štedrá kapustnica
Milí priatelia dobrého jedla, každý rok na Štedrý deň sa s manželkou vymeníme pri sporáku a...
Žilinský tokáň
Mäso nakrájame na kocky. Opražíme na oleji cibuľu a pridáme mäso a opražíme do hneda...
Variácia na sendvič Coronation chicken
Recept na Coronation chicken (v preklade korunovačné kura) vznikol v roku 1953 pri príležitosti korunovácie Alžbety II....
Tatarák z matjesov a reďkovky
Je mi jasné, že tatarák je len tatarák:), ale keď môže byť z lososa, ...
Paprikové rizoto
Nazvala som ho podľa seba, pretože podobne ho varia u nas v jedálni, ja som ho spravila...
Tvarohové bonbóny v bielej čokoláde
Recept na tieto bonbóniky mi podstrčil môj dobrý kamarát, či mu ich nespravím na meniny...
Cícerovo-špenátová praženica
Ak máte radi chuť cícera, možno sa vám zapáči aj v takejto verzii. Nápad vznikol,...
Fazuľová polievka s mrveničkou
Mali sme zmrazené údené mäso a nevedel som čo s ním, tak som narýchlo spravil túto polievku,...
Piškótový zákusok
Na tento zákusok si ma získala moja svokra. Je to jednoduchý recept na výbornú maškrtku.
Pražma na sušených slivkách
... bol som včera v jednom nemenovanom Metrovom obchode a z ľadovej drte na mňa kričala chladená...
Žemličky - celiatické
Tieto žemličky vznikli z môjho omylu, išla som robiť iny koláčik a asi som zaľúbena tak som...
Teplý slivkový koláč s marcipánom
Moc príjemný spôsob ako zužitkovať slivky a pochutnať si na jesennom koláčiku. A ako sa píše...
Plnená paprika a žemľová knedľa k tomu
V poriadnej reštaurácii, teda aj v tej mojej virtuálnej „U veselého Papcúna“, by malo byť poriadne...
Cestovinový teplý šalát s bazalkovým pestom
Vo väčšine mojich receptgov a nie je tomu inak ani v tomto, Vám predstavujem chute...
Papriková nátierka
Tejto pomazánky robievam každý rok dve dávky. Vždy sa minie. Dokonca aj na chlebe s...
Bosorácky rímsky hrach
Jedným zo spôsobov, ako pripraviť hummus z cíceru, ktorý je surový, živý, teda...
Perníkové cupcake s prekvapením
sú to vysoko návykové koláčiky plnené bielou čokoládou alebo ak má nietko radšej klasiku, tak bielu...
Steak medium s brusnicovým gélom
Tento steak nebol určený priamo mne, ja osobne dávam prednosť krvavému. okrem sviečkovice doporučujem dobre odležané mäso...
Pištova paštéta
Túto paštétu robí už roky môj ujo a je to najlepšia paštéta akú som jedla
Letná kuracinka s batátovou kašou a čerešňovou omáčkou
Veľmi rada pripravujem tieto jednoduché a chutné jedlá, nenáročné na prípravu a suroviny. V posledných...
Terinky z mozzarelly a paradajok
Želatínu necháme napučať v studenej vode. Do jednej nádoby vložíme mozzarellu, časť smotany, soľ,...
Parma šunka so žltým melónom
žlty melon si nakrajame a zabalime ho do parma šunky, ostatne prisady si nakrajame a poukladame...
Vrstvené mäso s kalerábom
Chcela som robiť kaleráby plnené mletým bravčovým mäsom, ale potom som vymyslela jednoduchšiu verziu, chuťovo...