Foto: olinecka
Piekla som pre ,mojich doma a aká by to bola nedeľa bez mučnika.Je to rychly recept a vynikajúci.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
4 ks |
|
170 g |
|
170 g (alebo polohrubá) |
|
0,5 dcl |
|
0,5 dcl |
|
Plnka: | |
250 g |
|
250 g |
|
2 ks |
|
na potretie korpusu |
|
1 pohár |
|
1 bal. |
|
na zdobonie |
|
na vymastenie formy |
|
na vysypanie formy |
|
Postup
-
1
Vajca a cukor vyšľahame dopenista potom pridame olej,mlieko a nakoniec muku.Z ľahka premiešame a cesto vylejeme do tortovej formy ktoru sme si vystlali papierom na pečenie a boky sme vymastili a vysypali mukou.Pečieme vo vyhriatej rure na 180 stupňov 25-30 minut.
- 2
Tvaroh a kyslu smotanu dame do misy pridame vanilkovy cukor a premiešame.Vychladnuty korpus prekrajeme na polovicu a dame dole papier.Jeden plat natrieme ľubovolnym lekvarom džemom a nanesieme si polovicu tvarohoveho kremu .Dame ďalši plat na,ktory nanesieme zbytok krému.Posypeme v strede ribezľami a na kraje dame ozdobne cukríky.
- 3
Urobime želatinu podľa navodu /nevarime /.Dame si späť tortovu formu ,aby sme mali vyvyšene boky a lyžicou polejeme cely koláč. Dame do chladničky najlepšie na noc.Prajem dobrú chuť.!!!!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu