Ríbezľové osvieženie

olinecka - fotkaolinecka, 13. júla 2014
Ríbezľové osvieženie
Foto: olinecka

Piekla som pre ,mojich doma a aká by to bola nedeľa bez mučnika.Je to rychly recept a vynikajúci.

14-16
porcií
40 minút
príprava
25-30 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
4 ks
170 g
170 g (alebo polohrubá)
0,5 dcl
0,5 dcl
Plnka:
250 g
250 g
2 ks
 na potretie korpusu
1 pohár
1 bal.
 na zdobonie
 na vymastenie formy
 na vysypanie formy




Postup

  1. 1

    Vajca a cukor vyšľahame dopenista potom pridame olej,mlieko a nakoniec muku.Z ľahka premiešame a cesto vylejeme do tortovej formy ktoru sme si vystlali papierom na pečenie a boky sme vymastili a vysypali mukou.Pečieme vo vyhriatej rure na 180 stupňov 25-30 minut.

  2. 2

    Tvaroh a kyslu smotanu dame do misy pridame vanilkovy cukor a premiešame.Vychladnuty korpus prekrajeme na polovicu a dame dole papier.Jeden plat natrieme ľubovolnym lekvarom džemom a nanesieme si polovicu tvarohoveho kremu .Dame ďalši plat na,ktory nanesieme zbytok krému.Posypeme v strede ribezľami a na kraje dame ozdobne cukríky.

  3. 3

    Urobime želatinu podľa navodu /nevarime /.Dame si späť tortovu formu ,aby sme mali vyvyšene boky a lyžicou polejeme cely koláč. Dame do chladničky najlepšie na noc.Prajem dobrú chuť.!!!!

Diskusia k receptu

jozka2
Olinecka,kolacik mas velmi pekny,zaiste je aj dobry
havino
výborná chuť podľa surovín, svieža, chutná a aj veľmi pekná na oko




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia