Špargľa s mozzarellou a parmskou šunkou
Špargľu uvaríme v osolenej vode tak, aby špargľa bola mäkká, ale aby nestratila farbu.
Avokádový dip či nátierka
Avokádo sa dá pripraviť snáď na milión spôsobov, na sladko i na slano. Mohla by...
Rýchlo v hrnci - bravčové plátky
... aj vám sa stalo, že vás navštívili nečakaní hostia a treba niečo teplé na...
Spaghetti alla puttanesca
Tento recept s pikantno-korenistou chutou pochadza z juzneho Talianska. Vhodne jedlo pocas horucich slnecnych dni.
Kolienkový šalát
Tento šalát je vhodný k pečenému mäsu ale taktiež samotný. Vhodný na studenú kuchyňu. Tento recept...
Trojvrstvové jogurtovo-syrové rožky
Vynikajúce krehké, chrumkavé rožky na posedienie pri pohári vínka. do cesta som použila jogurt a...
Dusené kačacie stehná a plnený krk na majoránke
Pečená kačacina bola u nás plánovaná na Štedrý večer... ale rodina sa rozhodla, že príde až...
Tvarohový dezert
Už ma omrzela šľahačka s pudingom, tak som vyskúšala niečo iné. :) Na sobotné, či nedeľňajšie popoludnie,...
Pletienka s kyslou smotanou od @egreska
Tento recept je od našej @egreska , ja som zvolila malý rozdiel v...
Kivi smoothie
Dneska ráno som ho vyskúšala a je mňam mňam akurát mám asi alergiu na kiwi ale pre...
Fašírky z balkánskeho syra
Tiež jedno využitie balkánskeho syru, ktoré máme doma obľúbene.
Vyprážaný osúch s cesnakovým dipom
Najprv pripravíme kvások na osúchy tak, že zmiešame 3 lyžice múky s cukrom, 100 ml vlažného...
Bravčová panenka plnená gaštanmi
Tento recept vznikol, keď som vymýšľal, čo spraviť s pár gaštanmi, ktoré ostali.
Farmárske bagetky z domácej pekárne
Veľmi rada pečiem domáce chlebíky a bagetky. Tieto bagetky majú u nás doma najväčší úspech...
Špenátový šalát so sušenými paradajkami v medovo-horčicovej zálievke
Šalát vynikajúcej chuti na letné večery ;)
Cestoviny s čerstvými figami a mascarpone
Na masle orestujeme čerstvé nakrájané figy, podlejeme likérom Lemoncello. Pridáme vanilkový strik a nastrúhanú...
Čokočoko torta
my, milovníci čokolády , si musíme dopriať aj takúto kalorickú bombu, bez čokolády to...
Panzanella
Niečo pre večne diétujúcich a vegetariánov. Toto typické toskánske jedlo, známe už stáročia pochádza z...
Parížska kocka
Z uvedených surovín vypracujeme hladké cesto. Necháme v chlade odpočinúť 1-2 hodiny. Potom cesto rozdelíme na...
Výborné rýchle fánky
Počas fašiangovej sezóny si radi doprajeme aj pár kúskov vyprážaného sladkého pečiva. Tieto naše výborné fánky...
Zeleninové ozdoby
Keďže na Veľkú noc sa snažíme jedlá aj pekne naservírovať, prikladám jednoduchý spôsob ako vyrobiť kvety...
Hríbový mišmaš
Podobne ako u mäsového gulášu, viac druhov mäsa dáva zaujímavú chuť, je tomu tak...
Zmrzlinová torta
Prečo zmrzlinová? lebo tak chutí... hotová za 15 minút a potom šup do mrazničky. /na svoje...