Foto: babkamt
Prezerala som si recepty - výstrižky z novín , kde som našla cibuľový koláč . Odložila som ho bokom , že sa k nemu Zobraziť celý popisPrezerala som si recepty - výstrižky z novín , kde som našla cibuľový koláč . Odložila som ho bokom , že sa k nemu v najbližšej dobe vrátim . Potom som išla na Varechu a uvidela som recept od @soncya . Dostala som neodolateľnú chuť na tento cibulák . Keď mám na niečo chuť , premôžem svoju lenivosť a niečo upečiem . Dnes sa mi to aj hodilo , lebo som čakala návštevu .
na 200 °C
Suroviny
300 g |
|
200 - 250 ml |
|
1 čl |
|
1,5 PL |
|
20 g |
|
1 čl |
|
1 ks |
|
Plnka : | |
4 ks |
|
100 g |
|
100 g |
|
150 ml |
|
2 ks |
|
100 g alebo iný syr |
|
|
|
|
Postup
-
1
Zarobila som si kvások z mlieka , droždia a 1 čl cukru .
-
2
Nakrájala som si údenú slaninu a oravskú slaninu . Opiekla som ich na panvici .
-
3
Medzitým som si očistila cibuľu . Nakrájala som ju na mesiačily a pridala k slanine na panvicu .Zmes som osolila a okorenila mletým čiernym korením .Odstavila som z ohňa , aby mi vychladla , kým mi vykysne cesto .
-
4
Odvážila som si 300 g polohrubej múky a odmerala som si mlieko .
-
5
K preosiatej múke som pridala aj soľ .
-
6
Vymazala som olejom zapekaciu misu . Moja má rozmer 32 x 26 cm .
-
7
Potom som zarobila cesto . Vykysnuté cesto som dala do zapekacej misy . V smotane som rozmiešala 2 celé vajíčka a pridala som do nej postrúhaný eidam .Polovičku som natrela na cesto . Na to som dala udusenú cibuľu so slaninou . Vrch som natrela zvyškom smotany . Vrch som pokvapkala olejom . Kraje horúceho upečeného loláča som natrela studenou vodou .
-
8
Rúru som vyhriala na 200 °C . Koláč som piekla asi 25 - 30 minút . S priateľkou , ktorá medzitým prišla , sme stáli pri rúre a netrpezlivo čakali , kedy bude koláč upečený . Toto z neho zostalo . Po odchode návštevy som chcela zvyšok koláča schovať , no plech zostal prázdny . Manžel ho stihol spapať . Toto som stihla odfotiť , keď som ešte z neho rezala pre návštevu .Koláč bol dobrý , len nabudúce ho dám na väčší plech , aby bolo cesto tenšie .
Diskusia k receptu