Jednoduché rezy fotorecept

luwinka - fotkaluwinka, 29. januára 2017
Jednoduché rezy (fotorecept)
Foto: luwinka

Preto jednoduché, nakoľko nie je žiadny krém v zákusku. Aj takéto chutia. Myslím, že začiatočníčky uvítajú tento recept. Použila som okrúhlu formu o priemere Zobraziť celý popisPreto jednoduché, nakoľko nie je žiadny krém v zákusku. Aj takéto chutia. Myslím, že začiatočníčky uvítajú tento recept. Použila som okrúhlu formu o priemere 24 cm.

35 minút
na 180 °C

Suroviny

5 ks
180 g
180 g
2 PL
1 bal
0,5 dcl
0,5 dcl vlažná
Na vrch:
2 bal
 konzerva
 strúhaná
 na prípravu šľahačky




Postup

  1. 1

    Ako prvé si vymiešame žĺtky s cukrom do peny. Pridávame vlažnú vodu, potom olej a vymiešame nahladko. Múku si rozmiešame s práš. do pečiva a kakaom. Pridáme do cesta a nakoniec zľahka zamiešame tuhý sneh. Dáme na vymastenú a múkou vysypanú formu. Pečieme 35 minút na 180 stupňov v predhriatej elektric. trúbe.

  2. 2

    Ešte na horúci korpus nanesieme džem a necháme vychladnúť.

    Jednoduché rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Teraz si urobíme šľahačku podľa návodu na obale. Naplníme ňou ozdobné vrecko a môžeme začať zdobiť povrch.

    Jednoduché rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Celý vrch ozdobíme.

    Jednoduché rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Posypeme ozdobnými cukríkami a strúhanou čokoládou.

    Jednoduché rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ešte dáme na vrch jahody.

  7. 7

    V reze.

    Jednoduché rezy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    :-)

    Jednoduché rezy (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

mitzy
Nádherný rez! V jednoduchosti je krása!
bubaya
Mňam, pre mňa nádherná kombinácia - kakaové cesto a šľahačka. Ja by som si tam dala pravú šľahačku, ale ináč nemám žiadne pripomienky. Veľa muziky za málo peňazí - v tomto prípade státia v kuchyni. Upečiem, mám 40% šľahačku a hľadám pre ňu nejaké uplatnenie.
monty469
V jednoduchosti je krása a to sa týka aj tvojho koláčika :-)
mitzy
Vyskúšané, piekla som rovnako ako ty v 24cm forme. Vyšlo to parádne. Budem robievať aj s obmenami, teraz som neprekrajovala a nedávala plnku, najbližšie však dám. Korpus je totiž úplne skvelý. Ďakujem veľmi pekne za super recept a odporúčam aj ostatným ;)
branka
na dzem rozpolene banany a prikryt parizskou slahackou......uspech zaruceny....
drajan
Môžem len skonštatovať... že v jednoduchosti je krása! Určite skúsim. Prekvapila ma forma, v ktorej si piekla, je to bábovková? V tej súvislosti ma napadlo, čo tak korpus vyklopiť ako bábovku a potom zdobiť? Vôbec by ma v takej forme nenapadlo piecť, rovno by som zvolila tortovú, ale toto sa mi páči!
luwinka
@Drajan nie to nie je bábovková forma , je to normálna klasická forma , len po bokoch je trošku vykreslená akoby do kvietka. Aj vyklopiť sa dá korpus z nej aj to som už robila tak . Dá sa použiť na všetko aj na buchty, tortu , ako kto chce.
luwinka
@Mitzy som rada , že sa ti páči môj recept a vydaril sa ti korpus a celý koláčik.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia