
Pivné špekáčiky
Špekáčiky rozrežeme pozdĺžne na polovice, olúpané cibule nakrájame na polovične kolieska. Pivo rozmiešame s kečupom...

Závitky z lososa
Veľmi som chcela ochutnať doma pripraveného lososa, tak sme si s priateľom ako nedeľný obed uvarili...

Bryndzové halušky
Halušky sú taká slovenská klasika a predsa je veľa receptov. Priznávam, že ja ich robím...

Chlebová míchanice
A zde mám ještě jeden obyčejný, rychlý a chutný recept, když Vám zbude chleba...

Karí placky
Výborné. Celej rodine chutia. Ak máte radi mäso môžte podávať placky ako prílohu k mäsu....

Údený pstruh s brusnicovo–chrenovou penou
Téma vianočný stôl je pestrou a bohatou prehliadkou slovenských tradičných jedál, veď čo región, to...

Mexická ryža
V hrnci rozohrejeme olej a osmažíme na ňom ryžu dozlata. Pridáme cibuľu, cesnak a papriku...

Pečené chvosty homára s romain šalátom
Na slávnostný obed som tentoraz pripravil jedlo finančne „náročnešie“. No veď ale peniaze si hen do...

Panenka – Čermeľ – so zelerovohubovou omáčkou
„Inkvizičný senát“ na Varecha. sk ma pre takto upraveného bravčového „zajačika“ asi poženie pred súd svojej prísnej...

Bramboračka podľa Božulky
Tento recept je zmesou niekoľkých receptov na ktorom som sa ustálila po mnohých pokusoch a myslím, že...

Mramorovaný koláč s Nutellou
Koláč z piškótového cesta vo verzii, ktorú máme doma veľmi radi. Množstvo na okrúhlu univerzálnu...

Sendvič s kuracím šalátom
Umyte 3 zelerové stonky a nakrájajte ich na väčšie kusy. Nasekajte na hrubo 1 cibuľu a...

Rumové špirály
Fajnové koláčiky, ktoré som piekla na Vianoce a každému veľmi chutili... môj brat...

Avokádová nátierka
Ani si nepamätám kedy som prvýkrát jedla avokádo. Ale pamätám si, že sme si ho...

Valentínske cupcakes
Aký by to bol Valentín, bez sladkého prekvapenia? Jahodové cupcakes sú na túto príležitosť ako stvorené....

Opitá sviňa
toto jedlo sa robí kedˇ sa chce stretnútˇpartia priatelˇov pri dobrom vínku a besede

Naši utopení
Túto záležitosť máme veľmi radi a často si ju aj pripravujeme, najlepšie vo veľkom množstve, ...

Hokkaido krém s ružičkovým kelom
Tekvica pochádza z Nového Anglicka a Japonci ju od nepamäti pestovali na sopečných pôdach ostrova Hokkaido...

Rybie ragú
Rybie mäso pokvapkáme citrónovou šťavou, necháme chvíľu odpočinúť a potom ho nakrájame na väčšie kocky, ...

Francúzske rezne
Rezne naklepeme, osolíme, okoreníme, poprášime múkou a na rozpálenom oleji opečieme z oboch strán...

Zapekaná kuracinka prikrytá syrovou perinkou
Zapekaciu misu vymastíme maslom a rozložíme na ňu nakrájanú cibuľu.

Špekáčiky na čiernom pive
osupeme si spekacky stredom nadkrojime s dame tam koliesko cibule a trochu feferonky kto nema rad tak...

Hroznová piškóta
Tu to piskotu robim pre kratkost casu . Mlujem ju lebo je lahodna a osviezujuca. Robievala...

Zázvorovo-škoricové cookies bez lepku
Datle si vopred aspoň na 30 minút namočíme do vody. Potom ich osušíme a rozmixujeme s...

Hydinový guláš
Zemiaky očistíme a uvaríme v slanej vode. Scedíme, zalejeme mliekom a ušľaháme na hladkú kašu....

Vianočná šošovicová polievka
Typicky vianočná polievka, ktorá sa v našej rodine varí už 3. generáciu :-)

Plnené jablká v lístkovom ceste
Jesenné ovocie je pre mňa zdrojom veľkej radosti. Vždy premýšľam, do akého jedla sa hodí, a...