Mäkké hneď po upečení.. :-)
10-15 minút
príprava
príprava
4-5 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
| 600 g |
|
| 200 g |
|
| 150 g |
|
| 3 ks |
|
| 6 PL |
|
| 1 ČL |
|
| 1 ČL |
|
| 1 ČL |
|
| 2 PL |
|
| na vymastenie plechu |
|
| 1 ks (na potretie) |
|
| Na ozdobenie: | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Všetko spolu spracujeme (nezľaknite sa, keď sa Vám budú aj "uši" lepiť, to bude OK ). Vyvaľkáme cesto na hrúbku 3 mm a môžeme vykrajovať perníčky. Poukladáme ich na vymastený plech a pečieme v rúre 4-5 minút pri teplote 200°C. Keď perníčky vyberieme z rúry, ešte horúce ich treba potrieť rozšľahaným vajíčkom. Budú pekne lesklé. Po vychladnutí zdobíme vyšľahaným bielkom (bielok + cukru + pár kvapiek citrónu pre lesk).
- 2
Tieto perníky sú hneď od začiatku mäkučké. Kakao urobí perníčky tmavšie a vynikne na nich zdobenie bielkom.
- 3
TIP: ja ich dávam do plechovej dózy a dávam medzi ne jabĺčko, ktoré po týždni vymením. Úžasná chuť perníkov i jabĺčka.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu