Medovníky

polovnicka - fotkapolovnicka, 22. februára 2013

Mäkké hneď po upečení.. :-)

10-15 minút
príprava
4-5 minút
na 200 °C

Suroviny

600 g
200 g
150 g
3 ks
6 PL
1 ČL
1 ČL
1 ČL
2 PL
 na vymastenie plechu
1 ks (na potretie)
Na ozdobenie:




Postup

  1. 1

    Všetko spolu spracujeme (nezľaknite sa, keď sa Vám budú aj "uši" lepiť, to bude OK ). Vyvaľkáme cesto na hrúbku 3 mm a môžeme vykrajovať perníčky. Poukladáme ich na vymastený plech a pečieme v rúre 4-5 minút pri teplote 200°C. Keď perníčky vyberieme z rúry, ešte horúce ich treba potrieť rozšľahaným vajíčkom. Budú pekne lesklé. Po vychladnutí zdobíme vyšľahaným bielkom (bielok + cukru + pár kvapiek citrónu pre lesk).

  2. 2

    Tieto perníky sú hneď od začiatku mäkučké. Kakao urobí perníčky tmavšie a vynikne na nich zdobenie bielkom.

  3. 3

    TIP: ja ich dávam do plechovej dózy a dávam medzi ne jabĺčko, ktoré po týždni vymením. Úžasná chuť perníkov i jabĺčka.

    Medovníky - obrázok 3

Diskusia k receptu

miskalka1
Jéééj tie sú pekné. Asi tento rok vyskúšam ďalší nový recept :)
polovnicka
@miskalka1 a výborné..by ste neverili..ešte nejaké ostali..dcéra otvorila,že si dá..aj ja som ochutnala,že aké sú a viete aké sú mäkučkú a fajné?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia