Náš obľúbený koláč ktorý pečiem v čase marhúľ. A keďže sezóna marhúľ je v plnom prúde ponúkam nenáročný recept na čosi marhuľové.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
20 dkg |
|
14 dkg |
|
7 dkg |
|
1 balíček |
|
2 ks |
|
0,5 - 0,75 kg |
|
4 ks |
|
14 dkg |
|
cca 5 dkg nasekané |
|
cca 5 dkg nasekanénasekané |
|
Postup
-
1
Z múky, masla, žĺtkov, cukru a vanilkového cukru vypracujeme cesto, necháme v chladničke asi 1/2 hod. odpočívať. Medzitým si umyjeme marhule aby nám obschli a rozdelíme ich na polovičky.
- 2
Na dno tortovej formy priemeru 24 cm dáme papier na pečenie, položíme rozvaľkané cesto a vo vyhriatej rúre na 200 st. pečieme cca 15min.Počas pečenia si vyšľaháme z bielkov a cukru tuhý sneh.
- 3
Po 15min. pečenia tortu z rúry vyberieme, teplotu znížime na cca 100st. Na teplé cesto pokladieme marhule šupkami dole, a zakryjeme snehom ktorý zbrázdime vidličkou, aby sneh vyzeral ako rozfúkaný vetrom, posypeme posekanými mandľami, alebo posekanými lieskovými orieškami. Vložíme späť do rúry a dopekáme ešte asi 20min.v mierne vzhriatej rúre.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu