Marhuľoý koláč v tortovej forme

abend - bez fotkyabend, 8. júla 2011

Náš obľúbený koláč ktorý pečiem v čase marhúľ. A keďže sezóna marhúľ je v plnom prúde ponúkam nenáročný recept na čosi marhuľové.

16
porcií
40 minút
príprava
35 minút
na 200 °C

Suroviny

20 dkg
14 dkg
7 dkg
1 balíček
2 ks
0,5 - 0,75 kg
4 ks
14 dkg
cca 5 dkg nasekané
cca 5 dkg nasekanénasekané




Postup

  1. 1

    Z múky, masla, žĺtkov, cukru a vanilkového cukru vypracujeme cesto, necháme v chladničke asi 1/2 hod. odpočívať. Medzitým si umyjeme marhule aby nám obschli a rozdelíme ich na polovičky.

  2. 2

    Na dno tortovej formy priemeru 24 cm dáme papier na pečenie, položíme rozvaľkané cesto a vo vyhriatej rúre na 200 st. pečieme cca 15min.Počas pečenia si vyšľaháme z bielkov a cukru tuhý sneh.

  3. 3

    Po 15min. pečenia tortu z rúry vyberieme, teplotu znížime na cca 100st. Na teplé cesto pokladieme marhule šupkami dole, a zakryjeme snehom ktorý zbrázdime vidličkou, aby sneh vyzeral ako rozfúkaný vetrom, posypeme posekanými mandľami, alebo posekanými lieskovými orieškami. Vložíme späť do rúry a dopekáme ešte asi 20min.v mierne vzhriatej rúre.

Diskusia k receptu

cica2
aj u nás sú takéto ovocné velmi obľúbené, hlavne u detí:) Vďaka za receptík, už je v mojej kk:))
hubata
Podľa surovín by som hádala že sa podobná na "ženský vrtoch" - takže môže byť vynikajúci.
jeka
už so piekla tento koláčik je dobrý,ale ja som piekla najprv 10 minút,lebo pri prvom pečení mi marhule zostali na povrchu cesta, tak sa mi zošmykovali dole.
abend
@ orchidea, tak sa treba pustiť do pečenia, potom si uvariť dobrú kávičku a k tomu chutný koláčik.
abend
@ hubata, žiaľ nepoznám recept na "ženský vrtoch " takže neviem posúdiť, ale tento marhuľový koláčik je výborný. Treba vyskúšať.
abend
@ jeka, neviem v čom mohol byť zádrhel, že sa Ti marhule z cesta zošmykli, ja som chvála Bohu takúto zlú skúsenosť pri pečení tohoto koláčika nemala.