Torta len tak

tori111222 - fotkatori111222, 30. apríla 2012

Túto tortu som si predstavovala inak.. len - človek mieni ...... V sobotu som pripravila krém, a v nedeľu som chcela robiť tortu.. no Zobraziť celý popisTúto tortu som si predstavovala inak.. len - človek mieni ...... V sobotu som pripravila krém, a v nedeľu som chcela robiť tortu.. no do rána som dostala horúčku a keďže mi bolo ľúto krému., dopadlo to len tak...ale zjedli ju traja papkáči za hodinu....aj výzdoba torty je len tak..

13 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
4
2 PL
1  PL, kopcovitá
1 KL, kopcovitá
KRÉM :
500 ml
200 g
1 PL
250 g
150 g
 vyšľahaná na ozdobu




Postup

  1. 1

    Cesto: 4 bielka vyšľahať, za stáleho šľahania pridať kryštáľový cukor, žĺtka,polohrubú múku zmiešanú s kakaom, premiešať. formu na srdce pomastiť, ja som dala na spodok papier, pomastiť, posypať múkou a vyliať cesto. Pečie sa 13 minút pri teplote 180°C v elektrickej rúre. Upečieme takéto tri pláty.

  2. 2

    Krém: smotanu s kakaom a cukrom som povarila, do horúceho som dala polámanú čokoládu, premiešala až kým sa nespustila čokoláda. Do vychladnutého krému som vmiešala maslo. Občas som premiešala a vychladnutú som dala do chladničky. Na druhý deň som vyšľahala na krém. Vyšľahaný krém som na pláty a po celej torte. Vrch som ozdobila len šľahačkou.

    Torta len tak - obrázok 2
  3. 3

    Takto vyzerala v reze, torta bola veľmi chutná, no ja som bola rada, že som ju dokázala dokončiť. Padla som do postele s horúčkou. Ani fotka sa mi nevydarila. Ozdobiť si ju môže každý podľa svojej fantázie. Prajem dobrú chuť...

Diskusia k receptu

yukon
aj tak je to pekné...šikulka...čo už...
3sandra3
Torta "Len tak" musí byť chuťovo unikátna, samé super veci.
martamm
Tvojej tortičke naozaj nič nechýba a vzhľadom k rýchlosti konzumácie musela byť výborná. Akú čokoládu si dávala?
sovka62
Obdivujem ťa, že si to zvládla chorá, ale to len opäť potvrdzuje môj názor, že žena dokáže viac ako človek. Prajem skoré uzdravenie.
evanaaa
Tortička s takýmto krémom musí byť len dobrá.....a prosím ťa, tie ten rozpis na korpus je len na jeden plát, čiže 3x4vajíčka ?
tori111222
Ďakujem vám za príjemné komentáre.. horúčku mám stále, no nemôžem varechu obísť... čokoládu som teraz dala várovú z Lidla,tá veľká za 0,99e. páči sa mi tá čokoláda, je z nej pekná poleva a neláme sa pri krájaní. a tiež sa mi dobre vyšľahala v kréme
salinka
Torta je paradna a najdolezitejsie je to, ze si to nakoniec nejako dobojovala:-) Skore uzdravenie.
mariaklara
Tortička určite veľmi dobrá, recept si ukladám, dúfam, že už ti je lepšie.
elisticka
uplne ta chapem...ale ja tak si sa prekonala:)) super torticka a ten krem musi byt mnamkovy:-))
zdezda
peknučká tortička, verím, že bola moooooooooc dobrá :-)
tori111222
Ďakujem Vám všetkým za milé komentáre... Je mi trošku lepšie, horúčka klesla, pomohli ste mi ju zahnať...ďakujem ;D))
janger
@tori11222 , dufam, ze uz si uplne v poriadku. Aj napriek chorobe si spravila peknu a dobru torticku.
tori111222
Ďakujem všetkým za komentáre a podporu.. už som bez horúčky, no ešte sa musím trošku poliečiť... prajem všetkým príjemné varenie a vypekanie..
mariana33
v jednoduchosti je krása...joj, ale musela byť super, keď sa tak rýchlo zjedla...
tori111222
no, asi bola ozaj dobrá, lebo môj syn ju vychválil.. a keď ten vychváli niečo, tak je to dobré,, má veľmi rád torty..ďakujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia