
Káva Farizej
Dočítala som sa, že za túto kávu vďačíme vynaliezavosti Frizov v 19. storočí, ktorí...

Zeleninová fritatta
Fritatta je skvelé talianske jedlo. Vo väčšine prípadov sa fritatta považuje za jedlo na raňajky, ...

Jablkovo-maková žemľovka
Tento koláč obľubuje celá rodina. Jeho príprava je nenáročná a zasýti, preto ho robievame veľmi...

Krevety na zelenine podľa Rebeccy Justh
Spisovateľka Rebecca Justh nás pozvala do svojej kuchyne a pripravila nám zdravé exotické jedlo s krevetami.

Zelerová polievka so smotanou
Zeler nakrájame na plátky a uvaríme v 1, 25 l vody domäkka. Potom ho rozmixujeme a...

Slaný trhanec bez lepku
Zemiaky a bezlepková krupica Novalim sú základom tohto jednoduchého receptu na chutné slané bezlepkové jedlo. Ako...

Teľacie ragú so špargľou
Mäso odblaníme, umyjeme, nakrájame na kocky a dáme variť do osolenej vody. K polomäkkému...

Perkelt s hovädzinou zo suchej marinády
Aj Vám sa pre dvoch varí s takými ťažkosťami ako aj mne? No na druhej strane to...

Nivové kytičky
Mouku prosejeme a promícháme se solí, doprostřed uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí a zalijeme...

Malinový dezert
Z predchádzajúceho pečenia, keď mi zostalo cesto, naplnila som vymastené formičky a upiekla...

Conchiglie s údeným lososom a horčicovo-smotanovou omáčkou
Jeden zo skvelých receptov od mojich talianskych priateľov.

„Cheesecake“ s Nutellou a kakaom
Som si vedomá toho, že pravý cheesecake má určité postupy, práve preto, je názov...

Kokosové a makové kysnuté ruže
Recept som našla na Web cukrárni a veľmi sa mi páčili tieto ruže. Cesto je úplne jednoduché...

Žáby a žabky
Miluju hrátky s kynutým těstem. Jeho poddajnost, tvárnost…a když se přidá i nápad, může...

Cyklámenová pochúťka
Táto netradičná pochúťka je určené predovšetkým pre labužníkov dobrého a zároveň zdravého jedla. Odporúčam ako kvalitné...

Čardášové ragú
Mäso pokrájame na pásiky, v miske ho premiešame s olejom a necháme v chladničke aspoň hodinu...

Mušie koláčiky
pôvodný názov týchto koláčikov je Hrozienkové hrudky, ale v čase, keď sme ich robili prvýkrát...

Veľkonočný pletenec
Veľkonočná buchta s mäsovou plnkou, ktorú možno obmieňať na rôzne spôsoby, na slano aj...

Jesenné rizoto s hruškami a čerstvým tymianom
V rodičovskej záhrade sme zavalení hruškami. Nesťažujem si, ale samozrejme to znamená čas experimentov a...

Čučoriedkový koláčik
Myslím že každý z nás pozná tie chvíle keď by najradšej všetko hodil za hlavu, zostal...

Bravčové kocky s cuketou a pšenom
Nemám veľmi rada ryžu, takže testujem prílohy, ktoré ju nahradia. V poslednom čase je...

Losos Teriyaki
Plátky lososa umyjeme a trochu vysušíme. Na panvicu dáme 1 PL wok oleja a dochrumkava usmažíme...

Bravčová kotleta so zeleninou a s madeirovou omáčkou
Grilovanie patrí k najpríjemnejším letným činnostiam. Vďaka zvláštnej atmosfére plnej dráždivých vôní dostávajú jedlá pod holým nebom nový rozmer....