
Gaštanový dezert
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s cukrom na hladkú penu. Do žĺtkovej peny pridáme...

Pikantný pečený bôčik, marinovaný v harrise
Pred rokom som prvýkrát vyrobila doma pálivú harrisu a v našich podmienkach som použila bôčik, ktorý...

Pohánková polievka
Leto je v plnom prúde, ale jesť sa musí... dnes to bude zdravá a jednoduchá...

Slané slimáky
Tento recept sa pripravuje deň vopred, najlepšie večer a ráno alebo pred obedom pokračovať.

Berberská omeleta v tajinu
Jedna z variant marocké, velimi oblíbené snídaně a nejen snídaně.

Meteník lepkový špaldový, bez kvasníc
Liptovský meteník - možno tento recept tu už niekto dal, nepostrehla som, ale robili sme...

Varený krém
Tento recept som našla v jednej útlej ruskej knižôčke receptov. Je podľa mnňa jemnejší a krémovejší,...

Escalivada po katalánsky
Chutné a jednoduché. Ak budete v Katalánsku na dovolenke a ak budete v reštaurácii beznádejne...

Azu z diviaka na tatranský spôsob
Dobre odležané mäso pokrájame na hrubšie rezne, ktoré naklepeme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a potom pokrájame...

Zemiakové halušky s kuracou pečeňou
Domáci rcp Blaškovcov zo Šariša od nepamäti. Najradšej si ich, spravidla v kosťovej polievke, ...

Baklažán na červenom karí
Vynikajúce jedlo, kde je cítiť baklažán s jemnou chuťou húb a mierne ostrú červenú kari pastu....

Bôčikový zabíjačkový guláš s pečeňou a obličkami
Bravčový bôčik očistíme, vykostíme a nakrájame na malé kocky. Pečeň odblaníme a nakrájame na rezance....

Čínsky kurací vývar
Mám veľmi rada silné kuracie vývary, ale v letných mesiacoch sú až veľmi silné. Preto...

Banánová kaša na niekoľko spôsobov
Zrelé banány stačí rozmixovať bez vody a méte z nich kašu či puding. Môžete ju kombinovať...

Makovo-jablkové buchty
Závin som už robila makovo-jablkový, tak dnes pre zmenu som upiekla tieto buchty.

Fazuľové pagáčiky
Velmi príjemné pagáčiky, hlavne pre tých, ktorí nemôžu konzumovať bravčové mäsko. chuťou pripomínajú škvarkové...

Mäkkučký koláčik na každý deň
Tento koláčik pečiem častejšie , nakoľko je veľmi mäkkučký a šťavnatý . U nás je...

Škandinávsky chlieb v pekárničke
Neverili by ste, ale na prípravu chutného chleba nám stačia 3 suroviny....

Orechové taštičky plné šľahačkovo-čokoládovým krémom
Tento recept mám zo staršieho čísla českej verzie Rytmusu života. V tom časopise som objavila množstvo...

Pečienková omáčka
Toto jedlo som začala variť keď som mala malé deti, je to veľmi výživné a jednoduchá...

Sladká ryža
Ryžu prepláchneme a uvaríme vo vode tak, ako sme zvyknutí. Pridáme štipku soli. Pudingový...

Vajíčková nátierka s pancettou
Vajcia uvaríme natvrdo a necháme vychladnúť. Vychladnuté olúpeme, rozrežeme, oddelíme bielky od žĺtkov....

Kotlík z Provence - Daube méridionale
Je to provensálska krajová špecialita. Zmes hovädzieho mäsa, červeného vína a byliniek. Papká sa...

Špagety s parmezánovou omáčkou
Dať variť cestoviny podľa návodu. Na panvicu dať olivový olej, pridať maslo, citrónovú šťavu...

Falošné bryndzové halušky
Je to jednoduché rýchlo zhotovené a hlavne oblúbené jedlo. Unás ho maju radi mladý aj starý....

Karfiol po rímsky
Karfiol rozoberieme na ružičky a umyjeme. Na oleji speníme nadrobno pokrájaný cesnak a petržlenovú vňať, ked...
Všetko mäso
Kuracie mäso
Hovädzie mäso
Bravčové mäso
Ryby morské
Ryby z jazera