prazdny

Gaštanový dezert

Dezerty

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s cukrom na hladkú penu. Do žĺtkovej peny pridáme...

prazdny

Pikantný pečený bôčik, marinovaný v harrise

Bravčové mäso

Pred rokom som prvýkrát vyrobila doma pálivú harrisu a v našich podmienkach som použila bôčik, ktorý...

prazdny

Pohánková polievka

Bezmäsité jedlá

Leto je v plnom prúde, ale jesť sa musí... dnes to bude zdravá a jednoduchá...

prazdny

Kávové zrná trochu inak

Dezerty

Kávové zrná so sušienkami.

prazdny

Slané slimáky

Bravčové mäso

Tento recept sa pripravuje deň vopred, najlepšie večer a ráno alebo pred obedom pokračovať.

prazdny

Berberská omeleta v tajinu

Bezmäsité jedlá

Jedna z variant marocké, velimi oblíbené snídaně a nejen snídaně.

prazdny

Meteník lepkový špaldový, bez kvasníc

Slané chuťovky

Liptovský meteník - možno tento recept tu už niekto dal, nepostrehla som, ale robili sme...

prazdny

Biele žemle

Bezmäsité jedlá

Jednoduché. Mäkké. Chutné.

prazdny

Varený krém

Dezerty

Tento recept som našla v jednej útlej ruskej knižôčke receptov. Je podľa mnňa jemnejší a krémovejší,...

prazdny

Escalivada po katalánsky

Bezmäsité jedlá

Chutné a jednoduché. Ak budete v Katalánsku na dovolenke a ak budete v reštaurácii beznádejne...

prazdny

Drobné kokosové pečivo

Dezerty

Veľmi jednoduché drobné pečivo s kokosom.

prazdny

Azu z diviaka na tatranský spôsob

Dobre odležané mäso pokrájame na hrubšie rezne, ktoré naklepeme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a potom pokrájame...

prazdny

Zemiakové halušky s kuracou pečeňou

Cestoviny

Domáci rcp Blaškovcov zo Šariša od nepamäti. Najradšej si ich, spravidla v kosťovej polievke, ...

prazdny

Baklažán na červenom karí

Bezmäsité jedlá

Vynikajúce jedlo, kde je cítiť baklažán s jemnou chuťou húb a mierne ostrú červenú kari pastu....

prazdny

Bôčikový zabíjačkový guláš s pečeňou a obličkami

Bravčové mäso

Bravčový bôčik očistíme, vykostíme a nakrájame na malé kocky. Pečeň odblaníme a nakrájame na rezance....

prazdny

Vajíčkovo-cuketová nátierka

Nátierky

Vajce uvaríme na tvrdo, necháme vychladnúť a ošúpeme.

prazdny

Čínsky kurací vývar

Polievky

Mám veľmi rada silné kuracie vývary, ale v letných mesiacoch sú až veľmi silné. Preto...

prazdny

Banánová kaša na niekoľko spôsobov

Dezerty

Zrelé banány stačí rozmixovať bez vody a méte z nich kašu či puding. Môžete ju kombinovať...

prazdny

Makovo-jablkové buchty

Koláče

Závin som už robila makovo-jablkový, tak dnes pre zmenu som upiekla tieto buchty.

prazdny

Fazuľové pagáčiky

Slané chuťovky

Velmi príjemné pagáčiky, hlavne pre tých, ktorí nemôžu konzumovať bravčové mäsko. chuťou pripomínajú škvarkové...

prazdny

Mäkkučký koláčik na každý deň

Koláče

Tento koláčik pečiem častejšie , nakoľko je veľmi mäkkučký a šťavnatý . U nás je...

prazdny

Škandinávsky chlieb v pekárničke

Bezmäsité jedlá

Neverili by ste, ale na prípravu chutného chleba nám stačia 3 suroviny....

prazdny

Orechové taštičky plné šľahačkovo-čokoládovým krémom

Dezerty

Tento recept mám zo staršieho čísla českej verzie Rytmusu života. V tom časopise som objavila množstvo...

prazdny

Pečienková omáčka

Bravčové mäso

Toto jedlo som začala variť keď som mala malé deti, je to veľmi výživné a jednoduchá...

prazdny

Sladká ryža

Bezmäsité jedlá

Ryžu prepláchneme a uvaríme vo vode tak, ako sme zvyknutí. Pridáme štipku soli. Pudingový...

prazdny

Tortilla s pikantným mäsom a plnkou

Kuracie mäso

Prvý krát som to skúšala a zachutilo nám to.

prazdny

Vajíčková nátierka s pancettou

Nátierky

Vajcia uvaríme natvrdo a necháme vychladnúť. Vychladnuté olúpeme, rozrežeme, oddelíme bielky od žĺtkov....

prazdny

Kotlík z Provence - Daube méridionale

Hovädzie mäso

Je to provensálska krajová špecialita. Zmes hovädzieho mäsa, červeného vína a byliniek. Papká sa...

prazdny

Špagety s parmezánovou omáčkou

Cestoviny

Dať variť cestoviny podľa návodu. Na panvicu dať olivový olej, pridať maslo, citrónovú šťavu...

prazdny

Falošné bryndzové halušky

Hlavné jedlá

Je to jednoduché rýchlo zhotovené a hlavne oblúbené jedlo. Unás ho maju radi mladý aj starý....

prazdny

Karfiol po rímsky

Bezmäsité jedlá

Karfiol rozoberieme na ružičky a umyjeme. Na oleji speníme nadrobno pokrájaný cesnak a petržlenovú vňať, ked...