Placky s cibuľou

mamatata2 - fotkamamatata2, Žarnovica, 2. januára 2014
Placky s cibuľou
Foto: mamatata2

Recept mám z malej útlej knižočky Čínska domácí kuchyně z edície Panorámy II.súbor z roku 1988. Znalci čínskej kuchyne musia posúdiť, či toto jedlo Číňania pripravujú, lebo chuťovo mi to pasuje aj do našej kuchyne. V knižke sa píše , že recept je zo severnej Číny, kde sa robia často múčne jedlá.

5
porcií
40 minút
príprava
20 minút
na 160 °C

Suroviny

1 kg
cca 600 ml
Náplň:
podľa potreby alebo pór
 na potretie cesta

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Preosiatu múku dajte do misy a postupne pridávajte vodu. Vypracujte cesto - najprv vareškou, potom rukami cca 10 min. alebo robotom. Nechajte odpočívať cca 1/2 hodiny pod misou a niekoľkokrát prepracujte.

  2. 2

    Cibule alebo pór pokrájajte.

  3. 3

    Cesto rozdeľte a vyvaľkajte. Placku potrite olejom, posoľte, posypte mletým korením, rozložte cibuľu alebo pór. Placku zatočte do rolády a potom z nej urobte slimáka. Takto je to odfotené v knižke :

    Placky s cibuľou - obrázok 3
  4. 4

    Slimáčika rozvaľkajte na silnejšiu placku o veľkosti panvice, ktorú máte. Opekajte ju do zlata na panvici s menším množstvom tuku. Ja som mala panvicu zakrytú, treba piecť pomaly, aby placka bola z vrchu chrumkavá, ale vo vnútri vláčna.

  5. 5

    Priznanie : Placka na obrázku je trochu iná : pri robení opekancov som uchmatla kus opekancového cesta , ktoré som použila . Takže v pohode sa môže použiť aj univerzálne kysnuté cesto. Ale originál recept je rýchlejší.

  6. 6

    Tip: Môžeme urobiť aj škvarkové placky, vtedy cesto nepotierame olejom, ale na cesto sa dajú mleté alebo na drobno pokrájané škvarky a na ne sa dá cibuľa alebo pór. Vyskúšajte! Dobrú chuť !

Diskusia k receptu

16 komentárov k receptu
@mamatata2 , no mala som uvarené zemiaky na lokšovníky a nedalo mi, hneď som spravila dve placky podľa tohto Tvojho receptu - ale namiesto cibule som dala cesnak, bo môj chlap miluje cesnakové. Povedal, že famózne, nabudúce vyskúšam aj z originál tohto Tvojho cesta a aj cibuľovú verziu, ďakujem za skvelý recept :)
A tu moja placka (z toho zemiakového cesta sa to trošku trhalo, takže nie je až tak krásne okrúhla, ale chuťovo vynikajúca):



Pridaj komentár k receptu: