Foto: mamatata2
Recept mám z malej útlej knižočky Čínska domácí kuchyně z edície Panorámy II.súbor z roku 1988. Znalci čínskej kuchyne musia posúdiť, či toto jedlo Zobraziť celý popisRecept mám z malej útlej knižočky Čínska domácí kuchyně z edície Panorámy II.súbor z roku 1988. Znalci čínskej kuchyne musia posúdiť, či toto jedlo Číňania pripravujú, lebo chuťovo mi to pasuje aj do našej kuchyne. V knižke sa píše , že recept je zo severnej Číny, kde sa robia často múčne jedlá.
porcií
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Preosiatu múku dajte do misy a postupne pridávajte vodu. Vypracujte cesto - najprv vareškou, potom rukami cca 10 min. alebo robotom. Nechajte odpočívať cca 1/2 hodiny pod misou a niekoľkokrát prepracujte.
- 2
Cibule alebo pór pokrájajte.
- 3
Cesto rozdeľte a vyvaľkajte. Placku potrite olejom, posoľte, posypte mletým korením, rozložte cibuľu alebo pór. Placku zatočte do rolády a potom z nej urobte slimáka. Takto je to odfotené v knižke :
- 4
Slimáčika rozvaľkajte na silnejšiu placku o veľkosti panvice, ktorú máte. Opekajte ju do zlata na panvici s menším množstvom tuku. Ja som mala panvicu zakrytú, treba piecť pomaly, aby placka bola z vrchu chrumkavá, ale vo vnútri vláčna.
- 5
Priznanie : Placka na obrázku je trochu iná : pri robení opekancov som uchmatla kus opekancového cesta , ktoré som použila . Takže v pohode sa môže použiť aj univerzálne kysnuté cesto. Ale originál recept je rýchlejší.
- 6
Tip: Môžeme urobiť aj škvarkové placky, vtedy cesto nepotierame olejom, ale na cesto sa dajú mleté alebo na drobno pokrájané škvarky a na ne sa dá cibuľa alebo pór. Vyskúšajte! Dobrú chuť !
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
A tu moja placka (z toho zemiakového cesta sa to trošku trhalo, takže nie je až tak krásne okrúhla, ale chuťovo vynikajúca):