
Skalické bravčové rebierko
Upravené bravčové rebierko, opečené z oboch strán do zlatova a udesné na zeleninke Mäso je...

Jesenný kurací pekáčik
Toto jedlo zaručene pošteklí vaše zmysly. Počas prípravy hrá toto jedlo žiarivými jesennými farbami, po...

Slonie žrádlo
Kečup zmiešame s olejom, horčicou, čili a cukrom vo vodnom kúpeli. Prevaríme to a...

Bravčový wok s čiernym pivom
panenku očistíme, nakrájame na slíže, osolime a prudko opečieme na olivovom oleji. vyberieme...

Veľmi rýchla sladká pochúťka
po Vianociach nám zostalo ešte pár kúskov medovníčkov, ktoré už však nikoho nelákali, tak čo...

Biela kačacia pečeň
Pečeň zbavenú žiliek a blán necháme namočenú v mlieku, aby sa vyťahala krv. Pečeň necháme...

Vanilkové rožky
Na víkend som upiekla vanilkové rožky , ktoré máme radi. Vyskúšajte aj vy. Sú veľmi chutné....

Veľkonočné cupcakes
Máme tu Veľkú noc a nakoniec som sa aj ja rozhodla upiecť veľkonočné cupcakes. Sú jemné,...

Focaccia pugliese
Focaccia je typ posúchu, ktorý neodmyslitelne patrí k regiónu Puglia v Taliansku. Chutný, chrumkavý,...

Teľacina na provensálsky spôsob
Recept som raz náhodou našla vo svojej kuchárskej knižke, keď som súrne potrebovala uvariť niečo "Extra",...

Tartiflette - savojské zemiaky
Pred časom som v zážitkoch uverejnil mimoriadne závažný traktát o pôvode našich francúzskych zemiakov. Doteraz som...

Drobné slané pečivo
Pripravujem toto pečivo k rôznym posedeniam, pretože nie je náročné na prípravu a čo ma ...

Kysnuté tyčinky bez mlieka
Tieto tyčinky pečiem veľmi často, patria medzi moje obľúbené recepty. Mať doma chutné slané tyčinky...

Papriková nátierka
V jednoduchosti je sila! Tento recept je jednoduchý a výborný. Je vhodný na topinky, vajíčka, k...

Stratené kuracie stehná
Tento recept ma napadol ráno, keď som hľadela na mäso, čo s ním...

Mamkina bábovka
Chcela som vyskúšať novú silikónovú formu na okrasnú bábovku. Tento recept mi dala moja mamka, neviem...

Bravčová panenka z Frankenwaldu
Takýmto spôsobom sa pripravovala bravčová panenka v penzióne môjho priateľa v Bavorsku- Frankenwald u môjho priateľa Paula....

Sladké a slané lístkové pečivo z jedného plechu
Aj takto sa dá narýchlo urobiť na jednom plechu aj sladké aj slané pečivo.

Teľacia sviečkovica na tekvicovom pyré
Teľaciu sviečkovicu osolíme, okoreníme, pridáme vetvičky rozmarínu, vložíme do vrecka na pečenie, zaviažeme a dáme do...

Pečené karé s zeleninou
Tak som sa rozhodla upiecť karé vcelku. So zemiakmi a kopou zeleniny. A celkom sa...

Marinovaná cvikla s kozím syrom a lieskovcovým krokantom
Marinovaná cvikla: Cviklu zabalíme do alobalu a pečieme v rúre zohriatej na 180 °C asi 30 minút...

Ľahký zemiakovo-hráškový šalát
Moja dnešná večera slamenej vdovy. Nič prevratné, ale zato rýchle a chutné. A navyše...

Mozaika Podmanických rytierov
Pokus s menšími obmenami inak celkom častého receptu. Tak skúste aj Vy, ak to niekoho...

Penne s údeným lososom
Máme radi cestoviny a tieto sú také talianske, alebo chorvátske proste stredomorské.

Hlivový guláš s príchuťou leča
Milujem huby, a je jedno aké, len nech sú jedlé. Preto sa vždy poteším,...

Cibuľové rezne so zázvorom
Inspiroval mne recept v Pošli recept od paní Jitky Beranové-Medailonky v cibulovém kabátku. Postup a ingredience,...

Robi mäso na karamelizovanej červenej kapuste
Robi mäso marinované v sójovke ugrilujeme z každej strany asi 1–2 minúty.

Kurča na zelenine s tymianom a anízom
Pôvodne som plánovala dnes celkom ináč upravené kurča, ale chýbali mi k pôvodnému receptu nejaké ingrediencie,...