Medovo-pomarančové rezy

olinecka - fotkaolinecka, 13. júna 2015
Medovo-pomarančové rezy
Foto: olinecka

Dnes to bolo také medovo-pomarančové.

70 minút
príprava
10-20 minút
na 190 °C

Suroviny

Cesto medové odležané:
300 g
100 g
1
1
1 ČL
50 g (Hera)
1 PL
Cesto piškótové:
6
180 g
200 g
0,5 dcl
0,5 dcl
1 ČL
Plnka:
700 ml
3 bal.
300 g (Hera)
5 PL
3 bal.
 na vymastenie plechu
 na posypanie plechu




Postup

  1. 1

    Z pripravených ingrediencii na pracovnej doske urobíme medové cesto,ktoré rozdelíme a dve rovnaké polovice.Rozvaľkame a pomocou valčeka prenesieme na vymasteny múkou posýpany plech.Pečieme na 190 stupňov do svetlo hnedá. Bielky a cukor vyšľahame na tuhý sneh,postupne pridáme žltky,olej ,pomarančovy sirup.Nakoniec múku s práškom do pečiva a zlatý klas .Cesto vylejeme na plech 31x40 cm ,ktorý sme vystlali papierom na pečenie a boky vymastili vysypali múkou.Pečieme na 190 stupňov 20 minút.

    Medovo-pomarančové rezy - obrázok 1
  2. 2

    Z mlieka ,cukru a zlatého klasu uvaríme hustý krém do ,ktorého počas varenia dáme maslo stále miešame,aby neprihorel.Necháme vychladnúť.

    Medovo-pomarančové rezy - obrázok 2
  3. 3

    Vychladnutý medový plat potrieme polovicou krému,preložime piškotovy korpus,ktorý pokvapkáme pomarančovym sirupom a potrieme marhúľovym lekvárom.Nanesieme druhú polovicu krému a dáme na vrch medový plat.

    Medovo-pomarančové rezy - obrázok 3
  4. 4

    Do misy vysypeme cukor,citrónovú polevu,olej a namiesto vody som miešala zmes s pomarančovým sirupom,aby tam bola pomarančova chuť.Prípravenou polevou som poliala koláč a dala do chladničky trochu zatuhnuť .Po 2 hodinách som si naznačila rezy ,ešte nebola poleva stuhnuta,aby sa mi lepšie krájalo.Vrch som pofrkala čokoladovou polevou,nemusí byť.

    Medovo-pomarančové rezy - obrázok 4

Diskusia k receptu

olinecka
Varechačky ,@mesiar50 ,ďakujem za Vaše povzbudivé komentiky,naozaj je vynikajuci myslím koláčik,pekný deň všetkym!!!
pusta1
veľmi pekné, krásne naservírované.
*****
zdenkaa
Koláčik vypadá fajnovo, ale mám jednu asi hlúpu otázku pri každom tvojom recepte v úvode je napísané BIRDZ TV to je tvoja značka, skratka prepáč za moju zvedavosť.
olinecka
@zdenkaa ,keď dávam recept na Varechu máš pri predposlednom bode túto značku nie je povinná ja vždy dávam,keď vadí nebudem pekný dník!!!
zdenkaa
@olinecka dúfam,že ťa moja hlúpa otázka neurazila ak áno ospravedlňujem sa ,bola to len moja zvedavosť absolútne mi to nevadí. Ďakujem za vysvetlenie, no vidíš to je tým že ja som ešte nenabrala odvahu pridať recept tak preto som nevedela, že ten výraz je pri vkladaní receptu. Aj tebe prajem pekný deň. :-)
olinecka
@zdenkaa ,nevadí mi Tvoja otázka som rada,že si sa opýtala,teším sa na Tvoje recepty,pekný dník!!!!!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia