Foto: olinecka
Dnes to bolo také medovo-pomarančové.
príprava
na 190 °C
Suroviny
Cesto medové odležané: | |
300 g |
|
100 g |
|
1 |
|
1 |
|
1 ČL |
|
50 g (Hera) |
|
1 PL |
|
Cesto piškótové: | |
6 |
|
180 g |
|
200 g |
|
0,5 dcl |
|
0,5 dcl |
|
1 ČL |
|
Plnka: | |
700 ml |
|
3 bal. |
|
300 g (Hera) |
|
5 PL |
|
3 bal. |
|
|
|
na vymastenie plechu |
|
na posypanie plechu |
|
|
Postup
-
1
Z pripravených ingrediencii na pracovnej doske urobíme medové cesto,ktoré rozdelíme a dve rovnaké polovice.Rozvaľkame a pomocou valčeka prenesieme na vymasteny múkou posýpany plech.Pečieme na 190 stupňov do svetlo hnedá. Bielky a cukor vyšľahame na tuhý sneh,postupne pridáme žltky,olej ,pomarančovy sirup.Nakoniec múku s práškom do pečiva a zlatý klas .Cesto vylejeme na plech 31x40 cm ,ktorý sme vystlali papierom na pečenie a boky vymastili vysypali múkou.Pečieme na 190 stupňov 20 minút.
-
2
Z mlieka ,cukru a zlatého klasu uvaríme hustý krém do ,ktorého počas varenia dáme maslo stále miešame,aby neprihorel.Necháme vychladnúť.
-
3
Vychladnutý medový plat potrieme polovicou krému,preložime piškotovy korpus,ktorý pokvapkáme pomarančovym sirupom a potrieme marhúľovym lekvárom.Nanesieme druhú polovicu krému a dáme na vrch medový plat.
-
4
Do misy vysypeme cukor,citrónovú polevu,olej a namiesto vody som miešala zmes s pomarančovým sirupom,aby tam bola pomarančova chuť.Prípravenou polevou som poliala koláč a dala do chladničky trochu zatuhnuť .Po 2 hodinách som si naznačila rezy ,ešte nebola poleva stuhnuta,aby sa mi lepšie krájalo.Vrch som pofrkala čokoladovou polevou,nemusí byť.
* * * * *
*****