Foto: dorisa
Dnes som išla vyskúšať moje nové silikónové formičky minibábovčičiek. Vytešujem sa z nich. Odmerka na suroviny je kelímok od jogurtu.
porcií
príprava
na 160 °C
Suroviny
3 kelímok (mleté) |
|
3 ks |
|
1 kelímok |
|
3/4(1) kelímok |
|
1 kelímok |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
(štipka) |
|
|
|
|
|
nasekané(podla chuti) |
|
Na ozdobu: | |
na potretie |
|
|
Postup
-
1
Suroviny na skvelú bábovku.
-
2
Tu sú moje skvelé formičky minibáboviek. Pred prvým použitím som ich umyla v teplej vode so saponátom. Vyutierala a natrela tukom.
-
3
Vločky pomeliem najemno.
-
4
Všetky suroviny v miske zmiešam.
-
5
Zmes plním do minibábovkových formičiek. Nakoľko cesto je na jednu veľku bábovku, tak som ho mala viac, tak vyšli ešte aj tri muffinky.
-
6
Pečiem vo vyhriatej rúre na 160 stupňov cca 20-25 minút.( Veľkú- jednu bábovku pečieme cca 45-50minút).
-
7
Upečené bábovky necháme dlhšie vo formičkách, až potom vyklápame.
-
8
Každú bábovku som natrela ríbezľovým džemom(domácim), potom obliala čokoládovou polevou.
-
9
Tak isto som ochutila aj 3 muffinky.
-
10
Po vychladnutí čokoládovej polevy možeme podávať.
všimla som si, že tam máte odfotený olej Extra virgin. Je veľká škoda ho používať do teplej kuchyne, lebo stratí všetky svoje prednosti. Radšej ten na varenie či smaženie a je aj o niečo lacnejší ;)