Mamkina bábovka

bejgi - fotkabejgi, 10. februára 2012
Mamkina bábovka
Foto: bejgi

Chcela som vyskúšať novú silikónovú formu na okrasnú bábovku.Tento recept mi dala moja mamka, neviem odkiaľ ho má, ale bábovka je vynikajúca :) Nebíčko v papuľke :)))

10
porcií
60 minút
príprava
45 minút
na 250-175 °C

Suroviny

3 ks
140 g (margarín)
140 g
180 g
150 ml /šálka/
3/4 ks
 štipka
1 ks
1 menšia šálka
 /lúpané/
1/2 ks
Poleva:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si ingrediencie.

    Mamkina bábovka - obrázok 1
  2. 2

    Maslo, žĺtky a cukor vymiešame na penu, pridáme citrónovú kôru, vanilku, vlažné mlieko a štipku soli.

    Mamkina bábovka - obrázok 2
  3. 3

    Múku zmiešame s kypriacim práškom a zamiešame do bod č.1. Bielka vyšľaháme na sneh. Zľahka primiešame do cesta.

    Mamkina bábovka - obrázok 3
  4. 4

    Napokon pridáme pomleté mandle alebo olúpané mandle Do 1/4 cesta zľahka zamiešame kakaový prášok a jemne nakrájaný banán. Ja som mala doma iba mleté, ale lepšie sú lupienky. Do 3/4 cesta dáme hrozienka.

    Mamkina bábovka - obrázok 4
  5. 5

    Prvú časť 3/4 cesta nalejeme do formy a 1/4 tmavého cesta na biele cesto.Jemne nožíkom vymramorujeme.Dáme piecť do predom vyhriatej rúry na 45 min.

    Mamkina bábovka - obrázok 5
  6. 6

    Urobíme si podľa návodu citrónovú polevu.

    Mamkina bábovka - obrázok 6
  7. 7

    Po vychladnutí bábovky vyklopíme a pokvapkáme citrónovou polevou. Fakt nebíčko v papuli...:)))

    Mamkina bábovka - obrázok 7
Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Rakúska kuchyňa, Dezerty, Na sladko, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
mne sa so silikonovymi formami moc nedari... cesto mi zostava aj po 40min v strede surove a tekute. Bud tam davam nafigu cesto alebo neviem nastavit tu spravnu teplotu (?) Prosim poradte kto viete... :-(
Veľmi sa mi páči toto obohatenie bábovkového cesta :-))