Senecké langoše

abend - bez fotkyabend, 18. augusta 2012

Recept som dostala dávno od mojej kolegyne ktorá počas letných prázdnin brigádovala na Seneckých jazerách a tam získala recept . Je podobný ako ten Zobraziť celý popisRecept som dostala dávno od mojej kolegyne ktorá počas letných prázdnin brigádovala na Seneckých jazerách a tam získala recept . Je podobný ako ten uverejnený 15. augusta na vareche.

25min minút
príprava
45 min minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
4 dl
20 g
1,5 čl
1/2 balíčka
1/2 čl




Postup

  1. 1

    Z dl mlieka , cukru a droždia si pripravíme kvások, necháme vykysnúť na teplom mieste. Múku preosejeme, pridáme soľ, prdopeč ( prášok do pečiva ) zamiešame, pridáme zvyšok vlažného mlieka, vykysnutý kvások a vymiesime hladké cesto, necháme na teplom mieste cca. 30 min.kysnúť. Z vykysnutého cesta tvoríme malé bochníčky ktoré necháme na doske znova cca. 10min. kysnúť.Potom bochníčky roztiahneme na hrúbku 0.5cm a vyprážame v rozohriatom oleji z obidvoch strán. Vypražené langoše necháme na papierovom obrúsku " stiecť " z oleja. Potom potrieme rozotretým cesnakom, alebo čímsi iným , čo komu vyhovuje.

  2. 2

    Poznámka: Prdopeč pridávam do každého kysnutého cesta, túto radu som dostala od skúsenej kuchárky a ešte sa mi nestalo, žeby cesto nevykyslo. Langoše treba vyprážať vo veľkom množstve oleja aby boli krásne nadýchané a nespálené, iba " zlaté " "

Diskusia k receptu

evilauri
:-DDD ,ukladam, vsetky ingrediencie mame doma, tak az prideme zajtra z kupka tak budu na veceru :-)
sovka62
Aj ja pridávam prášok do pečiva do kysnutých ciest, vykyslo by aj so samými kvasnicami, ale z prášku je krásne nadýchané.
danulatenko
tak ideme na to, urobíme si doma "senecké" langoše... určite prídu vhod, keď decká vylezú hladné z bazéna... Vďaka, už sú v KK
abend
@ danulatenko, držím palce nech sa Ti vydaria :-)
abend
@ sovka preeesne to robí ten prdopeč, @ medulienka ja som to tiež nevedela, hovorím,že človek sa uťč celý život, ale napokon umrie hlúpy, neviem ale prečo :-(
marsis
Tento recept mi pripomenul pravidelné senecké letné dovolenky pri jazerách, keď deti boli ešte malé a kde nám bolo vždy skvelo. Langoše museli byť každý deň...
kamaja
Pri predstave prípravy a pečenia langošov sa mi pretáčal zrak. Po vyskúšaní tohto receptu však môžem úprimne vyhlásiť, že teraz by som ich vedela robiť aj každý deň. Ďakujem za rcp a ukladám do KK.
Inak, sú parádné tie langoše.
abend
@kamaja , teším sa s Tebou,že Ti tento recept urobil toľko radosti z varenia. Ja ich robím vždy z dvojitej dávky a zmiznú rýchlosťou blesku. Nech sa Ti aj naďalej darí.
danulatenko
@abend ani si nevies predstavit, kde som ich robila... v Chorvatsku na dovolenke. rano som zamiesila, dala do kysky a sups do chladnicky... a ked sme sa na obed vratili hladni z plaze...rychlo som ich vysmazila a so smotankou a syrom sa robili detom a muzovi gule za usami... Vdaka este raz za NAJ recept na langose...
abend
@danulatenko , vidím, že Slovenky sú šikovné kočky a dokážu aj v zahraničí pripraviť svojim blízkym chutnú "lakocinku". Gratulujem Ti k takému výkonu :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia