Recept som dostala dávno od mojej kolegyne ktorá počas letných prázdnin brigádovala na Seneckých jazerách a tam získala recept . Je podobný ako ten Zobraziť celý popisRecept som dostala dávno od mojej kolegyne ktorá počas letných prázdnin brigádovala na Seneckých jazerách a tam získala recept . Je podobný ako ten uverejnený 15. augusta na vareche.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z dl mlieka , cukru a droždia si pripravíme kvások, necháme vykysnúť na teplom mieste. Múku preosejeme, pridáme soľ, prdopeč ( prášok do pečiva ) zamiešame, pridáme zvyšok vlažného mlieka, vykysnutý kvások a vymiesime hladké cesto, necháme na teplom mieste cca. 30 min.kysnúť. Z vykysnutého cesta tvoríme malé bochníčky ktoré necháme na doske znova cca. 10min. kysnúť.Potom bochníčky roztiahneme na hrúbku 0.5cm a vyprážame v rozohriatom oleji z obidvoch strán. Vypražené langoše necháme na papierovom obrúsku " stiecť " z oleja. Potom potrieme rozotretým cesnakom, alebo čímsi iným , čo komu vyhovuje.
- 2
Poznámka: Prdopeč pridávam do každého kysnutého cesta, túto radu som dostala od skúsenej kuchárky a ešte sa mi nestalo, žeby cesto nevykyslo. Langoše treba vyprážať vo veľkom množstve oleja aby boli krásne nadýchané a nespálené, iba " zlaté " "
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Inak, sú parádné tie langoše.