Foto: pusta
Z cukety sa dá pripraviť množstvo rôznych dobrôt. Trošku som porozmýšľala a upiekla som z nej tortu. Na dno formy som dala cesto z Zobraziť celý popisZ cukety sa dá pripraviť množstvo rôznych dobrôt. Trošku som porozmýšľala a upiekla som z nej tortu. Na dno formy som dala cesto z cukety a dala piecť do trúby na 15 minút. Zatiaľ som z vajec, sladkej smotany, strúhaného syra a múky spracovala cesto, ktoré som naliala na plooupečenú cuketu a piekla ďalších 15 minút. Príprava jednoduchá, rýchla a výsledok chutný. Torta je výborná rovnako za tepla, ako aj za studena.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
cesto z cukety: | |
500 g |
|
2 ks |
|
5 PL kopcom |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
2 strúčiky |
|
1 Cl |
|
syrové cesto: | |
150 g /iný syr |
|
200 ml /kyslá smotana |
|
3 ks |
|
podľa chuti |
|
5 PL |
|
1 Cl |
|
na vymazanie tortovej formy: | |
podľa potreby |
|
na vysypanie tortovej formy: | |
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Pripravila som cuketu, umyla som ju, odkrojila oba konce a nastrúhala som ju.
-
2
Tortovú formu som vymazala maslom a vysypala strúhankou.
-
3
K nastrúhanej cukete som pridala dve vajcia.
-
4
Prelisovala som do nej cesnak.
-
5
Osolila som ju a okorenila čerstvo mletým čiernym korením.
-
6
Pridala som múku s práškom do pečiva.
-
7
Všetko som spolu dobre premiešala, konzistencia cesta má byť ako hustejšie liate cesto, niečo medzi palacinkovým a dolkovým cestom.
-
8
Hotové cesto som vliala do pripravenej tortovej formy a vložila som ho piecť na 15 minút do trúby vyhriatej na 180 stupňov C.
-
9
Kým sa cesto pieklo, do misy som rozklepla 3 vajcia, pridala som smotanu, soľ, múku s práškom do pečiva a...
-
10
...nastrúhaný syr.
-
11
Všetko som spolu dobre premiešala, výsledné cesto má mať konzistenciu hustejšieho liateho cesta.
-
12
Syrové cesto som naliala na poloupečené cesto z cukety, dala znovu do trúby vyhriatej na 180 stupňov piecť na 15 minút.
-
13
Ked bol povrch torty pekne zlatohnedý, vyskúšala som kovovou ihlicou, či je správne prepečená. Ihla zostala čistá, bez nalepeného cesta, vybrala som tortu z trúby a nechala som ju trocha vychladnúť. Dala som dole rozovieracie boky a pokrájala som ju na porcie.
-
14
Na tanieri som tortu dekorovala plátkom paradajky a byľkou petržlenovej vňate. Výborne chutí za tepla a rovnako aj za studena. Je to pomerne sýte jedlo a možno ho podávať na obed či na večeru, my sme mali dnes bez polievky a bohate stačilo.
-
15
Pôvodne som chcela k nej pripraviť nové zemiačiky s jogurtovým dipom. Prihliadnuc k horúčave som ale od svojho zámeru upustila a podávala som so šalátom so cherry paradajkami a dobre som spravila. Recept pridám.
Diskusia k receptu