prazdny

Sladký čerešňový prívarok

Dezerty

Tento prívarok robievala ešte v detstve naša mama, je to vlastne čerešňová sladkosť nášho detstva....

prazdny

Diabolská salsa

Prílohy

Pažítku, rajčinu, cibuľky a chilli papričky nakrájame na čo najmenšie kúsky a vytlačíme na ne limetkovú šťavu....

prazdny

Cmarový koláč s ríbezľami a posýpkou

Koláče

Predstavujeme vám čarovnú surovinu - cmar, vďaka ktorému bude vaše cesto na koláč skutočne jemné.

prazdny

Tanier s bravčovým bôčkom

Bravčové mäso

Bravčový bôčik u nás raz za čas jedáva manžel. Tento bol pečený a keď ho jedol...

prazdny

Melónový košík

Dezerty

Tiež je vám teplo a nechutí vám jesť? A čo sa tak schladiť melónovým košíkom?

prazdny

Kokosové kolieska s lekvárom

Dezerty

Všetky suroviny na pomúčenej doske spracujeme na cesto a necháme chvíľku postáť v chlade. Cesto na...

prazdny

Hydinová pašteková rolka

Kuracie mäso

jeden z dalsich skvelych receptov ako ohurit nielen chutou ale aj ocami ;)

prazdny

Prívarok z mladej púpavy v bešamelovej omáčke

Bezmäsité jedlá

Variant omáčky s čisto púpavovou zložkou. Naša milovaná babička lady Ann, ju síce používala iba...

prazdny

Storočné palacinky

Dezerty

vsetko dobre zmiesat aj ponornym mixerom-a pecieme na teflonovej panvici -su tenucke ako list prajem dobru chut...

prazdny

Horiace bowle

Nápoje

Punc a horiace bowle prinasaju pocas dlhych zimnych vecerov ten pravy pozitok. Na silvestra ich podavajte neskoro...

prazdny

Vajíčka po našom

Bravčové mäso

je to dobre na raňajky

prazdny

Cookies podľa mňa

Dezerty

Cookies som už dávnejšie chcela skúsiť. Na internete som našla recept a tak som ho skúsila. Výsledok?...

prazdny

Steak sendvič s restovanou zeleninou a domácou majonézou

Hovädzie mäso

Kto by nepoznal naše slovenské „lepeňáky“. My si však tentoraz doprajeme kus kvalitného mäsa, zdravú...

prazdny

Bezlepkové keksíky z arašidového masla

Dezerty

Upečte si tieto jednoduché bezlepkové keksíky. Ich základnou prísadou je arašidové maslo a na vylepšenie sme do cesta pridali aj lyofilizované banány....

prazdny

Špagety co dúm dal

Bravčové mäso

tento recept ani nieje receptom dala mi ho sestra a odkial je neviem. da sa povedat co...

prazdny

Tournedos s maslovou zeleninou

Hovädzie mäso

Francúzska kuchyňa je spojená s úžasnou francúzskou kultúrou a spôsobom života, a predstavuje tiež kolísku kulinárskeho...

prazdny

Karfiol so strúhankou alebo s kakaom

Bezmäsité jedlá

Ako deti sme ho milovali. A máme ho radi dodnes....

prazdny

Fazuľové brownies

Koláče

Recept je na formu s rozmermi: dĺžka 15 cm, šírka 8 cm, výška 5 cm....

prazdny

Šalát s ryžou a pečenou zeleninou

Bezmäsité jedlá

Skvelým základom tohto šalátu je hnedá ryža SOS Brown, ktorá má príjemnú a pevnú štruktúru a orieškovú chuť....

prazdny

Paradajkové košíčky so pšenom

Bezmäsité jedlá

Paradajkové košíčky plnené pšenom a šampiňónmi sú výborným šťavnatým predjedlom alebo pochúťkou počas dňa.

prazdny

Fazuľová polievka s rozmarínom a parmezánom

Bezmäsité jedlá

Fazuľu opláchneme a namočíme ju na 3 hodiny do studenej vody. Potom ju scedíme. V...

prazdny

Bravčové krokety v „čiernom“ krupote

Bravčové mäso

Očistené a umyté nožičky, srdce, kožu a jazyk vložíme do základu s cibuľou, cesnakom, ...

prazdny

Minicookies s čokoládou

Dezerty

Zmäknuté maslo vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom. Pridáme vajce a opäť vymiešame.

prazdny

Utopence

Spekaciky s nakrajanou cibolou a paprikou naukladame do zavaracej flase a zalejeme prevarenym octom a asi 0,...

prazdny

Marhuľové guľky s vínovou penou

Dezerty

Zemiaky dáme uvariť deň vopred, pomelieme ich, dáme na pracovnú dosku, do stredu spravíme jamku,...

prazdny

Cviklové „carpaccio” s nakladaným cesnakom

Bezmäsité jedlá

Nakladaný cesnak: Zo surovín okrem cesnaku uvaríme rozvar a necháme ho vychladnúť. Spolu s cesnakom ho...

prazdny

Jarná bryndzová nátierka

Šaláty

Z bryndze, nadrobno nasekanej mladej cibuľky s vňaťou a z rastlinného masla vymiešame hladkú zmes, ...

prazdny

Rybací pekáč

Hlavné jedlá

Zeleninu očistíme a umyjeme.

prazdny

Ovocná bublanina

Koláče

Ďalší recept do zbierky z Čavoja

prazdny

Mánkův kapr v listovém těstě

Hlavné jedlá

Tuhle rybí variaci na Beef Wellington jsem vymyslel v létě 2008, kdy na webu pana Cuketky...