
Arašidové maslo
Ultra jednoduchý a rýchly recept. Masielko je jemnučké a lahodné. Finančne vychádza lacnejšie ako kupované...

Cukina s tuniakovo-paradajkovou zmesou
Mám veľmi rada kombináciu cukiny a tuniaka a tento spôsob je môj úplne najobľúbenejší. Jedlo je...

Zeleninové špízy
Komerčný recept<br /> Pripravte si vegetariánsky gril s vašou obľúbenou zeleninou a vychutnajte si zľahka zapečený pokrm.

Pikantné tofu
Chcela som si uvarit niečo zdravé . Pri otvorení chladničky sa na mna usmievala oravská slaninka a...

Žemle, hviezdy, vločky podľa Danky z Ostopovíc
… a roky letia! Je tomu už 30 rokov, čo mi vzácna a milá pani Danka,...

Brokolicové kuracie rezne
Medzi obľúbený druh mäsa, ktorý konzumujeme patrí predovšetkým kuracina. Tá je u mňa TOP ...

Chutné cestoviny
Myslím, že recepty na rýchle a chutné obedy sa vždy zídu. :) Tak tu je...

Hovädzie mäso na paradajkách
Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na tuku, pridáme nakrájané mäso a urestujeme. Osolíme, okoreníme a...

Pangasius v cesnakovej kôrke
Chleba nakrájame na kocky a rozmixujeme. (v mixéri s nožmi). Pridáme rozlisovaný cesnak, asi...

Čínsky zeler stir fry
Do vcera som nemal ani sajnu ze daco ako cinsky celer existuje. Myslel som, ze...

Údené Involtini
Involtini sú rolky z hovädzieho, bravčového alebo hydinového mäsa nakrájaného na tenké plátky. Za oceánom...

Rezance s kapustou
Na masti ľahko urestujeme cibuľu so salámou, kapustu zlejeme a pridáme k cibuli, dochutíme cesnakom,...

Valentínske žemličky s vlašskými orechami
Ďalší výborný valentínsky recept, tentokrát raňajkový :)

Ríbezľovo orechový koláčik
Jednoduchý koláč na lyžice. Dostali sme chuť na niečo sladké, tak som rýchlo upiekla koláč....

Králík plněný masovo-houbovou směsí
V nákupním košíku mi zaparkoval hezký chlazený mican a protože komunikace mezi mnou a manželkou, která...

Sezamové špičky
Ten, kdo už někdy pracoval s polišem ví, že jeho přednosti jsou nejen ve sníženém...

Malinovo-tvarohový koláč
Celé vajcia rozšľaháme, pridáme práškový cukor, vanilkový cukor a zmäknuté maslo (liptov), vyšľaháme do...

Vianočné stromčeky
Múku, soľ a kypriaci prášok spolu s cukrom /150g/, škoricou, žĺtkom a kúskami masla...

Bryndzová polievka
Zemiaky uvaríme, potom ich trochu podusíme na masle, pridáme k nim kôpor, soľ a...

Tatranské „vulkano“
Piškótové cesto: Žĺtky vyšľaháme s cukrom dopenista, potom po lyžiciach primiešame múku a nakoniec do cesta...

Kuracia pečeň so škvarkami
Jednoduchú restovanú pečeň som obohatil podľa mojej predstavy a našich chutí. Vynikajúco zaúradovala i kombinácia údenej...

Pražma s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Komerčný receptS takou jedinečnou rybou ako je pražma by sa malo zaobchádzať veľmi jemne. Podávajte ju...

Rebarborovo-smotanový koláč
Koláč je z časopisu Dobré jedlo r. 2010. Keď je sezóna rebarbory vyskúšajte ho, ...