
Cuketový quiche
U mna zacaka cuketova sezona. Na mojich potulkach po internete ma zaujal tento recept. Zaujala...

Syrovo-jablkový šalát s červenou cibuľou, orechmi a jogurtom
Jablko, syr, červená cibuľa a orechy idú k sebe, miesto majonézy som nadľahčila a...

Maďarská hubová polievka
Na miernom plameni rozpustíme maslo a pridáme nakrájanú cibuľu. Varíme asi 5 minút, kým cibuľa...

Bramborový salát s řapíkatým celerem HUBNEME DO PLAVEK
Bramborový salát s řapíkatým celerem bych mohla propagovat v rámci akce „hubneme do plavek“. Na přípravu...

Šalát ako ľahká večera
Koreniny som dal do flasticky a dobre pomixoval. Vo vacsej mise som skombinoval salatovu zelen nakrajanu,...

Smažené tvarohové šišky s kyslou smotanou a marinovanými slivkami
Mrazené slivky necháme pomaly rozmraziť. Kyslú smotanu ochutíme cukrom, zrniečkami vyškrabanými z vanilkového struku a...

Avokádový dip či nátierka
Avokádo sa dá pripraviť snáď na milión spôsobov, na sladko i na slano. Mohla by...

Teplý zeleninový šalát
Príliš mäsová kuchyňa v školskej jedálni nevyhovuje mojej priveľmi vegetariánskej duši, preto si vždy obedíky nosím...

Šošovicovo-šampiňónový šalát
Sosovicu uvarime domakka, asi 20-25 minut. Scedime a odlozime bokom do dalsieho pouzitia. Sampinony...
Soppa tal-Armla - národné jedlo Malty
Varí sa z ľahko dostupných a lacných surovín, ktoré si môžu dovoliť aj „samoživiteľky“. Názov...

Bryndzové langošíky
Už dávno boli u nás langoše a keď som uvidela takéto, nebolo prečo váhať....

Karfiol vo svetri
Cícerová domáca múka? Skúsila som a moja trpezlivosť nebola nekonečná. Naskytla sa otázka čo so vzniknutým...

Zemiaková polievka s hubami
Olúpanú cibuľu nakrájame najemno a orestujeme ju na masle do sklovita. Potom prisypeme hladkú múku, stiahneme...

Syrové rizoto z pšena
Pšeno niekoľko krát sparíme. Pokrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme odkvapkané pšeno, cesnak a...

Poğaça/ Pórovo-bryndzové poača
Veľmi chutné pečivo z kysnutého cesta. Kombinácia póru a bryndze je výborná :-)

Pizzové tyčinky bez lepku
Máme radi pizzu. Prečo? Lebo sa nám nikdy nezunuje, vždy si ju inak ozdobíme, ...

Nátierka Imunita
Pridávam ďalší receptík z hlivy ustricovej, ktorá je výborným prostriedkom na zvýšenie imunity.

Lahôdkový zapečený baklažán
Som srdcom i dušou patriot slovenskej kuchyne, no aj ja mám svoje slabôstky. Jedna z nich je francúzska kuchyňa....

Zemiakovo-fazuľové chilli s quinoou
Zohrejeme si olej vo veľkej panvici s pokrievkou. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak a na...

Karfiolový šalát
Karfiolu sú teraz všade plné trhy a obchody. Možno sa niekomu pridá aj jeho šalátová podoba...

Kypriaki Horiatiki - pestrý zeleninový šalát z Cypru
Horiatiki je pestrý zeleninový šalát z Cypru, ktorý sa líši od gréckeho Horiatiki tým, že...

Karfiol na indický spôsob
Karfiol rozoberieme na menšie kúsky, opláchneme teplou vodou, nevaríme.

Tekvicové kornútky
Jeden recept na taketo kornutky tu uz mam. Rozhodla som sa, ze pridam aj tento...

Vaječná raňajková bábovka s paprikou a so syrom
Všetky vajcia rozbite do misy. Pridajte soľ a čierne korenie.

Pórová polievka
Zdravá jarná, zelená, dobrá! Robievam so smotanou, no tentokrát som sa rozhodla vyskúšať bez...

Vyprážané vajíčka v pšenovej kaši
Žiaden stôl tak nehýri veselými farbami ako práve ten veľkonočný, preto ho mám rád. Jeho...

Baby Hokkaido polievka
Hokkaido (- slov. normovaný názov) alebo Hokkaidó (jap. 北海道 - Hokkaidó) je druhý najväčší japonský...

Mandarínkovo-vanilkový dezert
Na cesto zmiešame všetky suché ingrediencie, olej a pomaly pridávame vodu, dovtedy kým nevznikne cesto,...