Foto: evusik
Jednoduchá, ľahká, rýchlo hotová večera.... naša dnešná....
príprava
Postup
-
1
Zeler očistíme a postrúhame na drobno, kto sa so zelerom nekamaráti môže ho pár minút povariť, ale nie rozvariť...
-
2
v miske zmiešame majonézu, tvaroh a jogurt (alebo kyslú smotanu) pridáme trochu citrónovej šťavy a vymiešame
-
3
pridáme nastrúhané vajíčko uvarené na tvrdo, môžu byť aj dve...
-
4
a pridáme na drobno nastrúhaný zeler
-
5
pre farbu pridáme červenú papriku a pre krásu a zdravie petržlenovú vňať (mladú zelenú cibuľku)
-
6
dobre zamiešame, okoreníme, osolíme a ochutnáme.... v tejto fáze môžete pridať podľa svojej chuti viac majonézy alebo tvarohu... ja som nič nepridávala len som ešte osolila a okorenila... dáme do chladu, lepšia je keď sa hodinku odleží...
-
7
podávame s chlebom, bagetou a so zeleninou....
-
8
dobrú chuť :-)
a s tou majolkou máš pravdu, ja ju často nekupujem, keď mám dám, keď nemám nahrádzam kyslou smotanou alebo jogurtom... tie mám v chladničke vždy...