
Houbový salát
Kdo sbírá houby, jistě zavařuje i do octa. Takové pikantní, kyselé houby s majonézou...

Ľahká kelovica s údenou morčacinou
Určite ste riešili problém rýchleho varenia (Bo mašina, vlak, ňečeka!), no ani v tom prípade ste nechceli stratiť svoj kuchársky „ksicht“, nadobudnutý desťročiami pri šporáku....

Fazuľová nátierka so syrom, s cesnakom a orechmi
Ak vás už nudia tradičné nátierky na raňajky či desiatu, tak určite vyskúšajte túto z konzervovanej...

Kapr se žampiónovou nádivkou
Bohužel jsem přišel o celou databázi fotografií, takže tentokrát je recept jen formou textu.

Husacie krokety s mandľami a rakytníkovým želé
Husacie stehná nasolíme, nakoreníme, pridáme nasekaný tymian a necháme odležať do rána. Potom umyjeme, ...

Balíčky s plnkou
Mleté mäso ochutíme soľou, mletým čiernym korením, paprikou, sójovou a worčestrovou omáčkou. Pridáme...

Denikine lángoše
Pripavime si kvasok z droždia mlieka trocha muky. Múku smotanu sodu bikarbonu soľ rascu a kvások...

Domáce mandľové maslo na bezlepkovom sendviči
Ak máte chuť na zdravé jedlo, odporúčame vám vyskúšať domáce mandľové maslo, ktoré využijete napríklad...

Mechelebe
Viem, že názov znie trošku zvláštne a nič nikomu nenapovedá, ale vznikol jedného pekného dňa,...

Smotanový gratin v tekvici
Je tisíc spôsobov, ako navariť guláš. Slovensko v nich vyniká už aj preto, že k nám nemeral dlhú...

Povianočný chlebík
Recepis se mi objevil mezi novinovými výstřižky z let mezi válkami, tak ho pro zajímavost předkládám...

Silvestrovské dipy
Keď je čas oslavovať, pripravte výborné dipy, do ktorých si hostia môžu namáčať pečivo, ...

Tekvicová nátierka s tekvicovými, slnečnicovými a chia semienkami
Ľahko pripraviteľná a zároveň sýta nátierka je zdrojom mnohých zdravých surovín, ktoré sú dobré nielen pre...

Plnené jabĺčko s jemnou vínovou omáčkou
Jabĺčko vydlabeme, naplníme orechmi a medom a dáme piecť na 180 stupňov asi na 20 minút....

Horúce zimné objatie
Mlieko dame varit, pridame stipku šafránu, lyzicku škorice, 1-2 lyzicku hnedeho cukru. Privedieme...

Mangalicový chrbát so slanými egrešmi
Očistený chrbát z mangalice sprudka opečieme na tuku z mangalice. Počas opekania ochucujeme rozmarínom. Necháme...