Hovädzie roštenky so šošovicovou kašou
Mäsko si nakrájame na rezne, naklepeme, osolíme okoreníme a dáme opiecť na masti (kto chce môže...
Jadrovníky so šalátom z čerstvých paradajok
Ak si jadrovníky z veľkých paprík dokážete pripraviť aj v týchto mrazivých dňoch, nielenže ulahodíte svojmu...
Banánové smoothie
Budeme potrebovať mlieko, tvaroh, banány, džem (môže byť hocijaký, ale musí byť tekutý...
Štika dušená na zelenině
Dušené a vařené ryby jsou součástí mnoha diet, takže i tento recept se může zařadit jako...
Sezamovo-snehové kôpky
Výsledok môjho dnešného pokusu. Pôvodne ako vložka do polievky, zdravo stravujúci sa ich môžu mať...
Goody Foody wrap
Vegetariánsky Goody Foody wrap so zeleninou a s dresingom z kyslej smotany.
Bezlaktózová vajíčková nátierka
Vajcia uvarte natvrdo, osupte a oddelte zltky od bielkov. Do misy so zltkami pridajte majonezu,...
Drobné paradajky, ružičkový kel a plantain ako zoštíhľovací obed
Teraz sa zavďačím vegetariánom, ale aj našinec sa občas dostane do situácie, kedy je „postavený“ pred zelený tanier....
Nepravé muffinky z ovsenných vločiek
Dnes keď som mala chuť niečo upiecť, nevedala som nájsť žiaden recept, ktorý by ma...
Bazový makovec bez múky
Pomletý mak, žĺtky, kypriaci prášok, škoricu, popučené broskyne, sirup a citrónovú šťavu...
Zeleninová polievka s tyrolskými knedličkami
tiež jedna s použitím bujónu natural, trošku pozmenená podľa mojej chuti a úvahy.
Grilované kurča
Ražniči z kuracieho mäsa a farebnej zeleniny s chuťou Stredomoria prinesie radosť nielen vašim očiam, ale...
Mrazený dezert z ananásu a jogurtu
Ananás bez šupky a tvrdého stredu nakrájame na kúsky. Vysypeme ich do hrnca, zopár si odložíme...
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Dve lyžice medu s trochou korenia urobia z reďkoviek perfektné jedlo nie len na špeciálne príležitosti, ...
Šťavnaté guľky z kapra v aspiku
Alias Saškov flanc” z originálneho názvu: „Залевная фаpшировленная рыба”. O tento rcp sa musím s Vami...
Šalát z rôznych druhov paradajok, kozieho syra s bazalkovým olejom
Komerčný recept<br /> Obľúbený mix chutí Vojta Artza.
Brokolica s ružovým hroznom preliata jogurtovou zálievkou
Netušila som, že kombinácia brokolice, ružového hrozna, jogurtu a syra (prípadne s orechmi) môže...
Pstruh na kvake s ďumbierovým medom
Ďumbierový med: Množstvo ďumbieru závisí od požadovanej sily. Očistený ďumbier nakrájame na drobné kocky. Spolu...
Zapekaný karfiol
Nielen mäsom je človek živý. Minimálne jeden deň v týždni máme zeleninové jedlo.
Hummus s tekvicou
Či už ho podávate s krekrami, hriankami, zeleninou alebo zeleninovými chipsami, tekvicový hummus vás...
Dvojfarebná tekvica
Žltá a oranžová tekvica predstavujú prirodzený a pri správnom prístupe aj mimoriadne chutný spôsob, ako bojovať...
Cesto na pizzu z celozrnnej múky
Slúžila som na LSPP a moja šéfka nám objednala večeru - celozrnnú pizzu. Odvtedy som hľadala...