Tofu nátierka

vinansky - bez fotkyvinansky, 11. októbra 2011

Recept máme od rodiny / posunutý ústnym podaním /, čiastočne upravený na základe vlastných skúseností... Veľmi chutí aj deťom.

4
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 ks
2 ks
1 ks
2 PL
 + maslo




Postup

  1. 1

    Tofu nastrúhame na hrubšom strúhadle , pokvapkáme sójovou omáčkou a premiešame. Cibuľu nakrájame na malé kocky, opražíme na panvici resp. woku / na oleji s trochou masla /.

  2. 2

    K cibuli pridáme droždie, ktoré sme si pomrvili resp. nakrájali na menšie kúsky. Na miernom ohni miešame až do rozpustenia droždia.

  3. 3

    Pridáme postrúhané tofu, miešame a jemne prehrejeme. Dochutíme podľa chuti trochou mletého korenia resp. dosolíme. Podávame ešte teplé na chlebe. Veĺmi dobré je to aj na hriankach. Ako prílohu podávame zeleninu podľa vlastnej chuti - zelenú cibuľku, redkvičku, uhorku, paradajku atď.

Diskusia k receptu

andreacs
Tofu mám veľmi rada, určite ochutnám tvoju nátierku.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia