Tofuženica s údeným a suchohríbami

mrnousik - fotkaMrnousik, 20. januára 2019 13:02
Ďalšie recepty »
Tofuženica s údeným a suchohríbamiFoto: mrnousik

Táto vegánska akožepraženica s akožeslaninkou je varianta pre tých, čo z nejakých dôvodov nejedia vajíčka (vegani, alebo cholesterol). Chuťovo je výborná a aj keď som vajíčka nemala ani nepamätám, tak mne to evokuje takú chuť - aspoň si myslím, ak ma pamäť chuťovej bunky neklame :D

2-3
porcie
5 min
príprava
15 min
tepelná úprava

Suroviny

TIP: Sledujte Varecha.sk na YouTube www.youtube.com/varechaTV

Postup prípravy

  1. 1

    Biele tofu rozmixujeme ručným mixerom na súvislú hmotu spolu s himalájskou soľou, ľahôdkovým droždím a obyčajnou soľou. Popritom si na oleji necháme pekne speniť cibuľu a suchohríbky - aspoň 5-7 minút.

  2. 2

    Pridáme ku cibuli a sucháčom zmes tofu, prilejeme trochu vody, ktorá sa nám pri miešaní vyparuje. Takže z kašovitej konzistencie vznikne taka pevnejšia hmotka. Celý proces trvá tak 7-8 minút.

  3. 3

    Keď dám chladnúť "tofuženicu", nakrájam si na drobné kocky údené tofu a na oleji ho dobre orestujem aj s údenou paprikou a soľou aby chytilo kôrku.

  4. 4

    Na záver mleté čierne korenie posypať na vrch a zasypať "škvarkami". Výborné je to s rajčinkou. Dobrú chuť! :)

Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist