Tofu s hubami
Tofu s hubami

Tofuženica s údeným a suchohríbami

mrnousik - fotkamrnousik, 20. januára 2019
Tofuženica s údeným a suchohríbami
Foto: mrnousik

Táto vegánska akožepraženica s akožeslaninkou je varianta pre tých, čo z nejakých dôvodov nejedia vajíčka (vegani, alebo cholesterol). Chuťovo je výborná a aj keď som vajíčka nemala ani nepamätám, tak mne to evokuje takú chuť - aspoň si myslím, ak ma pamäť chuťovej bunky neklame :D

2-3
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 bal. (Lunter)
1 KL (ľahodkové)
1/2 KL
1/2 bal. (Lunter)
 malá
5 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Biele tofu rozmixujeme ručným mixerom na súvislú hmotu spolu s himalájskou soľou, ľahôdkovým droždím a obyčajnou soľou. Popritom si na oleji necháme pekne speniť cibuľu a suchohríbky - aspoň 5-7 minút.

  2. 2

    Pridáme ku cibuli a sucháčom zmes tofu, prilejeme trochu vody, ktorá sa nám pri miešaní vyparuje. Takže z kašovitej konzistencie vznikne taka pevnejšia hmotka. Celý proces trvá tak 7-8 minút.

  3. 3

    Keď dám chladnúť "tofuženicu", nakrájam si na drobné kocky údené tofu a na oleji ho dobre orestujem aj s údenou paprikou a soľou aby chytilo kôrku.

  4. 4

    Na záver mleté čierne korenie posypať na vrch a zasypať "škvarkami". Výborné je to s rajčinkou. Dobrú chuť! :)

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: