Tofuženica s údeným a suchohríbami
Foto: mrnousik
Táto vegánska akožepraženica s akožeslaninkou je varianta pre tých, čo z nejakých dôvodov nejedia vajíčka (vegani, alebo cholesterol). Chuťovo je výborná a aj Zobraziť celý popisTáto vegánska akožepraženica s akožeslaninkou je varianta pre tých, čo z nejakých dôvodov nejedia vajíčka (vegani, alebo cholesterol). Chuťovo je výborná a aj keď som vajíčka nemala ani nepamätám, tak mne to evokuje takú chuť - aspoň si myslím, ak ma pamäť chuťovej bunky neklame :D
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Biele tofu rozmixujeme ručným mixerom na súvislú hmotu spolu s himalájskou soľou, ľahôdkovým droždím a obyčajnou soľou. Popritom si na oleji necháme pekne speniť cibuľu a suchohríbky - aspoň 5-7 minút.
- 2
Pridáme ku cibuli a sucháčom zmes tofu, prilejeme trochu vody, ktorá sa nám pri miešaní vyparuje. Takže z kašovitej konzistencie vznikne taka pevnejšia hmotka. Celý proces trvá tak 7-8 minút.
- 3
Keď dám chladnúť "tofuženicu", nakrájam si na drobné kocky údené tofu a na oleji ho dobre orestujem aj s údenou paprikou a soľou aby chytilo kôrku.
- 4
Na záver mleté čierne korenie posypať na vrch a zasypať "škvarkami". Výborné je to s rajčinkou. Dobrú chuť! :)
Tiež s hubami:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu