
Cuketovo-syrové fašírky
Možno už unavujem s cuketami. Ale ostalo mi pol cukety čo som varila polievku, tak...

Grilované rebierka
Na prvú marinádu zmiešame koreniny a soľ s olejom. Marinádou dôkladne potrieme rebierka. Zabalíme ich...

Slávky na víne
Trošku nezvyčajné jedlo pre našu domácu slovenskú kuchyňu. Ak však máte radi morské plody, ...

Zeleninové rezance z woku
začal sa ázijský týždeň v jednom nemenovanom Lídli a ja som dostal chuť na niečo bezmäsité, ...

Panenka s pretlačenými zemiakmi a fazuľkou
Tento recept som si vymyslela narýchlo a mojim chutil .

Vyprážané kapustové pirohy
Tento recept bol inšpirovaný svokriným receptom a zvyškami zemiakovej kaše :-D

Lečo na zimu
Výborné a veľmi jednoduché zeleninové jedlo z paradajok a papriky. Pripravujem ho každý rok, na našom stole cez zimu nesmie chýbať!...

Strapačky s kyslou kapustou a opečenou bravčovinou
Podľa zvykov, dodržiavaných pod Tatrami, toto jedlo patrí do chladného až zimného obdobia. Začiatkom...

Perkelt zo sumca
Filety zo sumca nakrájame na väčšie kocky, aby sa počas prípravy nerozpadávali, osolíme, okoreníme...

Palacinky bez oleja
Neznášala som robiť palacinky! Vždy sa mi pri obracaní potrhali alebo na jednej strane pripiekli. Oleja...

Granadírsky pochod
Toto jedlo robievam často, priateľ ho konzumuje s mliekom, ja so šalátom, alebo...

Dusená sladká kapusta s karamelom a zelenými jablkami
Mám vnútorný pocit, že sa s Vami doma potrebujem podeliť aj s mojimi skúsenosťami s prípravy...

Pilaf - národné jedlo Bulharska
Pilaf bol vynájdený hneď po tom, ako bola do Indie dovezená ryža. Názov pochádza spojením...

Rezance s makom
Z múky, vajca, soli a trošku vody si urobím rezancové cesto. Poriadne vymiesim a...

Nátierka z bedlí na hrianky
Ak sa vám podarí v hubárskej sezóne nazbierať viac bedlí, dá sa okrem klasického vyprážania využiť...

Makrely pečené na grile
Makrely máme veľmi radi. Tieto z Atlantického oceánu som piekla dnes na večeru. Pokrájala som k...

Vysmážaný patizón
V letnom období veľmi obľubujem toto ľahké a zároveň aj lacné jedlo. :-))

Plnený bravčový bôčik
Pripravíme si suroviny - bôčik ( narezaný z jednej strany, aby sa vytvorila kapsa ) , ...

Podbitá pasuľa
V úvode upresním názov receptu. Podbitá pasuľa (fazuľa) po zemplínsky je konzistenciou niečo medzi fazuľovým prívarkom...

Zapekaná cuketa s cestovinou
Cukety sa teraz nachádzajú určite skoro v každej záhradke, trhovisko alebo obchode. Verím, že...

Domáca fazuľovica
Všetci máme "tie svoje finty" pri varení, tak ja sa chcem podeliť o to moje...

Morčacie rezne v páperí
Také meno dostali... sú mäkučké a nadýchané... Môžeme pripraviť aj z kuracích prs. Príprava nenáročná,...

Zapekanky s hlivou
Milujeme zapekanky a skúsila som doma urobiť... zatiaľ bol každý spokojný :)

Tvarohové lívanečky
Všechny suroviny ušleháme. Lžicí nabíráme těsto a klademe na pánev s rozehřátým olejem. Upečeme...

Kurací stroganov podľa Valéra Ferka
Moderátor Valér Ferko pripraví svoj obľúbený kurací stroganov

Pupáky (Bobaľky)
Najprv si pripravíme kvások - do vlažného mlieka pridáme droždie a cukor a necháme stáť kým droždie...

Cviklový tatarák
Dnes niečo iné. Jedli ste už cviklový (alebo z červenej repy) tatarák? Ak nie, pridávam...

Banana bread - Banánový chlebík
Chutnučký, banánový chlebík, ktorý odporúčam každému ochutnať! :)

Športová večera bez sachrošov
Keďže sacharidy na večeru nesmiem, niekedy varím fakt strašné zlátaniny, len aby som nemusela pučiť...

Kuracie stehná na cibuli
Doma máme radi kuracie mäso a tak si z neho vymýšľam recepty sama. Zatiaľ boli všetky...

Fúkaná praženica
Rýchle, sýte, chutné. Keď už zhola neviete čo navariť, tak toto vždy zaberie....