
Veľkonočná tlačenka
Tento recept robieva moja mama raz do roka, a to vždy len na Veľkú noc. Šibačom...

Lečo na zimu
Výborné a veľmi jednoduché zeleninové jedlo z paradajok a papriky. Pripravujem ho každý rok, na našom stole cez zimu nesmie chýbať!...

Grilované rebierka
Na prvú marinádu zmiešame koreniny a soľ s olejom. Marinádou dôkladne potrieme rebierka. Zabalíme ich...

Moja domáca tlačenka
Vždy ked´začne byť chladno až zimno môj syn má poznámku "mami myslím, že už by mohla tlačenka...

Guľky z mletého mäsa s paradajkovou omáčkou
Na olivovovom oleji orestujeme pokrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme talianske bylinky (ak nemáte, stačí aj...

Calzone - plnená pizza
Calzone je vlastne plnená pizza, ktorá vznikla v Neapoli, ked sa nešikovnému kuchárovi pri vkladaní...

Dubáky na smotane
Jemná smotanová omáčka s dubákmi, ktorá poteší každého milovníka húb.

Mortadela
Sľúbila som Vám recept na mortadelu, tak ako sa niekedy v 70 - 80-tych rokoch robievala....

Hubové rizoto na taliansky spôsob s grilovanou panenkou
Veľmi chutné rizoto na taliansky spôsob pripravené v spolupráci so šéfkuchárom Jánom Vnenčákom.

Kuracie stehná na cibuli
Doma máme radi kuracie mäso a tak si z neho vymýšľam recepty sama. Zatiaľ boli všetky...

Krevetové rizoto
Veľmi jednoduchý a osvedčený recept, chute sa dajú rozmanite upravovať.

Vyprážané kapustové pirohy
Tento recept bol inšpirovaný svokriným receptom a zvyškami zemiakovej kaše :-D

Kuracie soté v špenátovej omáčke
Pochúťka môjho synčeka. U nás je špenát obľúbený (najmä vďaka Pepekovi námorníkovi :-)), a tak...

Červená kyslá zemiaková polievka
Toto je jedna z mála polievok, ktorú si pamätám ešte z detstva. Bola som veľmi prieberčivý stravník a skoro nič som nechcela jesť...

Pomaly pečená bravčová panenka a dubákové rizotto
Túro úpravu bravčovej panenky som sa naučila na jednom príjemnom kuchárskom kurze od šéfkuchára Branislava Križana...

Fúkaná praženica
Rýchle, sýte, chutné. Keď už zhola neviete čo navariť, tak toto vždy zaberie....

Hovädzie na kyslo
Toto je náš starý rodinný recept. Veľmi jednoduchý, veľmi rýchly a veľmi, veľmi dobrý. Možno sa to...

Strapačky s kyslou kapustou a opečenou bravčovinou
Podľa zvykov, dodržiavaných pod Tatrami, toto jedlo patrí do chladného až zimného obdobia. Začiatkom...

Zapekanky s hlivou
Milujeme zapekanky a skúsila som doma urobiť... zatiaľ bol každý spokojný :)

Ukrajinské pirohy
Môj dedko pohádzal zo Zakarpatskej Rusi-Ukrajiny a preto ked varím tieto Dedkove pirohy- ako ich doma nazývame...

Roláda z mletého mäsa
Túto roládu robievam už roky je velmi dobrá za tepla ale aj za studena ...

Pohánková kaša
Pohánka je zdravá, okrem iných látok obsahuje napríklad rutín a tiamín. Rutín zvýši elesticitu vašich...

Klobásová bábovka
Viem, že nie každý má rád sladké. Preto dávam k dispozícii recept, ktorý osloví...

Záhorácky vrabec
Ide o plnený závitok z bravčovej krkovičky. Názov receptu mám od kamaráta, ktorý túto dobrotu...

Jahňacina v rímskom hrnci
Jednoduché a dobré. Chce to len zohnať kvalitné mäso, pridať čerstvé bylinky, nechať odležať...

Morčacie rezne v páperí
Také meno dostali... sú mäkučké a nadýchané... Môžeme pripraviť aj z kuracích prs. Príprava nenáročná,...

Pečená krkovička s červenou kapustou a zemiakovou knedľou
Je to ďalšie z jedál, ktoré sú v našej rodine obľúbené. Nie je to síce...

Guľôčky z mletého mäsa v paradajkovej omačke na marocký spôsob
Môj manžel pochádza z Maroka a časom som sa naučila ich Marocké špeciality a chcela by som...

Opekané kapustové pirohy
Je obdobie dlhých zimných večerov, keď človek neustále hľadá niečo pod zub a má aj viac...

Pečená údená krkovička na kyslej kapuste s ananásom
Recept mám od bývalej kolegyne, ktorá si ho priniesla z Nemecka. Zaujal ma svojou jednoduchosťou,...