
Kuriatko plné gaštanov
Žemle nakrájame na kocky a dáme do vhodnej nádoby. Nadrobno nakrájanú cibuľu opečieme na masle a pridáme...

Sumček na Valentína
Sumček Handlovský je ryba chovaná v rybej farme na bani Handlová. V súčasnej dobe sa začína...

Králičí „wellington“ na cviklovo-pórovom ragú
V panvici rozohrejeme olej a opražíme na ňom nadrobno nakrájanú šalotku. Pridáme nakrájané šampiňóny. Dochutíme ich soľou,...

Plnený morčací rezeň s cuketami
Polovicu každého rezňa obložíme šunkou. Rajčiny nakrájame na plátky, rozdelíme ich na šunku a zakryjeme...

Poulet au vin (kurča na víne)
Tento recept má s Francúzskom spoločné oveľa viac ako francúzske zemiaky či francúzska polievka ;) Recept je...

Kuracie prsia v pikantnom sirupe
Sladučko-pikantné jedlo... kto má rád kuracinku aj tak trošku na sladko, určite si príde na...

Zemiakové knedličky plnené mäsovou plnkou
Mala som chuť konečne na niečo sýte, a nesťažoval sa ani zvyšok rodinky ;) Mňáááám

Šišky z kysnutého cesta so zemiakom
Skvelé fašiangové šišky vďaka zemiaku mäkké aj na druhý deň.

Líčka s chrenovým žemľovým nákypom
Čaro domova a tradícií. Tak vyzerá najkrajšia podoba Vianoc. Spravidla nechýba kapustnica a kapor so šalátom, ale ani ďalšie jedlá,...

Bandůry plněné zelím a uzeným masem
Nejdříve si na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, pak přidáme vymačkané a nakrájené zelí, osolíme a...

Vianočné rožkopekance
Tento recept som vymyslel ako rýchlu náhradu za klasické domáce opekance z Liptova, ktoré sme robili z kysnutého...

Kurča s kuriatkami
Včera sme mali na obed túto vynikajúcu kombináciu... robila som celé kurča na paprike s kuriatkami....

Hubový nákyp s Tofu
Huby k Vianociam jednoducho patria! Vyskúšajte tento tradičný recept a odľahčite ho vďaka údenému Tofu. Za...

Zapekaná brokolica so syrom
Na tento recept potrebujeme len pár ingrediencií a predsa je chuťovo výborný! Poďme sa naň pozrieť.

Slávky na cesnaku a víne
Prenesú ťa na tvoj prvý zájazd k moru! Kde to bolo a prečo práve Chorvátsko?

Filé na mlynársky spôsob
Rybie filé rozmrazíme, umyjeme a osušíme. V miske sme si zmiešali múku s mletou paprikou,...

Vajíčka s cviklovo-avokádovou plnkou
Všetci poznajú rozprávku Soľ nad zlato, kuchári by však pokojne mohli napísať inú rozprávku – Vajce nad zlato....

Naša silvestrovská kapustnica
Túto kapustnicu robíme každý rok na Silvestra, vyskúšajte, je výborná.

Babičkin jesenný tanier
Na oleji opražíme klobásu, pridáme posekané paradajky a podusíme.

Kyslá šošovicová polievka
Z oleja, múky, nadrobno nakrájanej cibule urobím zápražku. Pridám červenú mletú papriku, zalejem...

Brokolicovo-hubový nákyp
Niekto tomu hovorí predveľkonočný pôst, niekto jarný detox, ale je pravda, že jar nie...

Hubové teriyaki
Dymom bozkané grilované huby, kombinácia teriyaki, medu, zázvoru a cesnaku, dozdobené sezamom a...

Vrstvené pečené mäso
Tento recept sme domýšlali a vylepšovali s maminou asi už 100-krát. Nie každému chutia naše kombinácie,...