Sójové rezne na smotane
Tento recept vymyslela moja dcéra a veľmi nám chutil. Sójové rezne sa pre nevegetariánov dajú nahradiť aj...
Pochúťka z paradajkového pretlaku
Tento recept robila moja mama. Dá sa jesť teplý ale aj studený z chladničky. Najradšej...
Ohnivé oči
Na toto ma naviedol jeden kamarát. Vždy mi ostáva veľa plnky do plnených paprík. Tak...
Chudnutie s Varechou 3. deň
Ak chudnete s nami, je možné, že vám chýbajú cestoviny. Dnes ich skúsime nahradiť...
Bamie [okra s kuracím mäsom v paradajkovej omáčke]
Recept je z arabskej kuchyne. Irak. Bamie [Okra] je znama aj v Europe. Predava...
Bulgur so špenátom a mäsom
Môj obľúbený bulgur v inej úprave. Jedlo hotové bez dlhej prípravy, chutné a zdravé...
Špagety na taliansky spôsob
Tento recept som si priniesla z Talianska. Je to výborne a rýchle :)
Bezlepková pizza
Máme radi pizzu. Prečo? Lebo sa nám nikdy nezunuje, vždy si ju inak ozdobíme, ...
Bezlepkové langoše
Ako ich máte najradšej? S kyslou smotanou a strúhaným syrom? Alebo s kečupom? Čo takto len potreté...
Kura na víne
Toto jedlo vzniklo v Burgundsku, kde sa pôvodne robilo s miestnym vínom. Môže sa...
Gnocchi s pestom z medvedieho cesnaku a opečenými paradajkami
V panvici na olivovom oleji opečieme rozpolené cherry paradajky, zakvapneme bielym vínom a zalejeme smotanou, ochutíme...
Zapekaná kuracia dobrota na zelenine
Plátky kuracích rezňov bez klepania okoreníme z oboch strán a opečieme na panvici. Na pekáč rozložíme...
Bramborové koule plněné šunkou a sýrem
Plátky goudy a šunky naskládáme střídavě na sebe a nakrájíme na kostky, které spíchneme párátky, ...
Bezlepková pizza
Do misky postupne dáme 300 g Bakery mix, cukor, sušené droždie, vlažnú vodu a...
Silvestrovské prekvapenie
Recept pochádza z mojej hlavy, pripravujem ho najmä na Silvestra, rada ho pripravujem preto, ...
Karfiol so sezamovou omáčkou
Veľmi zaujímavá inšpirácia z arabskej kuchyne na ľahký obed alebo večeru. Keď nepočítam upečenie pita chleba,...
Thajské rezance Pad Thai s krevetami
Rýchly a ľahký obed alebo večera - pre tých, ktorí majú radi ázijskú kuchyňu.
Grécka spomienka
Gréci milujú more, slnko a dobré jedlo. Z krásnej dovolenky som si doniesla príjemné spomienky a...
Cícerové lokše
Cícer je nesmierne variabilná strukovina. Je vhodný nielen na polievku, kašu, alebo hummus...
Ryžové rezance so zeleninou a s arašidovou omáčkou
Prvé jedlo, ktoré uvarím, sú moje obľúbené ryžové rezance s arašidovou omáčkou. Je to...
Semolini á la brokolica a kuracie mäsko
Cestoviny zbožňujem, a znovu som vymýšľala niečo nové. A opäť sa podarilo. Veď posúďte...
Bezlepkové zapekané cestoviny s brokolicou a bešamelom
Rýchly obed či večera? Pripravte si bezlepkové zapekané cestoviny. S brokolicou a bešamelom vám budú určite chutiť....
Teľacie rolky No name
Recept pochadza odo mna a bol som inspirovany nutnostou pouzit potraviny na pripravu z dovodu ze som...
Stehno so zeleninovou plnkou
Umyté kuracie stehná vykostíme, zľahka naklepeme, osolíme a okoreníme. Mrkvu a karfiol nakrájame na...
India po slovensky
Najprv si pripravíme marinádu a kusky kurčata v nej nechame hodinku-dve. Ja kurča solím zvlašt, lebo...
Dukátové halušky podľa Terézie Vansovej
Listovanie v starých knihách má svoje neopakovateľné čaro, síce nemám knihu, ale vďaka dikta. eu...
Slaný cesnakový závin
Pripravíme si kvások z 0, 1 l mlieka, 1 ČL cukru a 1 ČL múky...
Treska so špenátom
Filet z ryby umyjete, osušíte a na rozpustenom masle opečiete do zlata. Pozor, aby...