Foto: kecemis
Jednoducho a rychle pripravena vecera alebo obed. Tento recept som pocul v CBC Radio pocas cesty z roboty domov tak Vam ho tiez ponukam Zobraziť celý popisJednoducho a rychle pripravena vecera alebo obed. Tento recept som pocul v CBC Radio pocas cesty z roboty domov tak Vam ho tiez ponukam ako inspiraciu.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
125 ml |
|
125 ml |
|
Cibuľovo zázvorová omáčka: | |
1-2 ks |
|
30 (2) ml (pl) |
|
|
|
60 ml |
|
Sójová omáčka: | |
30 ml |
|
1 PL |
|
1 ČL |
|
2 ČL |
|
1/4 ČL |
|
1/4 ČL |
|
4 hrste alebo fazuľové |
|
Postup
-
1
Tofu si pokrajam na platky priblizne 2.5 cm hrube a dam na polovicu papieroveho obrusku a druhou polovicu potom prelozim na vrch a susim s prebytocnej vody asi 20 minut.
-
2
Do misky si dam na jemno nakrajanu cibulu, nastruhany zazvor, sol a arasidovy olej a dobre zamiesam.
-
3
V dalsej miske si pripravim sojovu omacku. zmiesam soju, vodu, ryzovy ocot, nastruhany zazvor, chili pastu a med. Zamiesam a odlozim na pozdejsie.
-
4
Hraskove struky som dal do vriacej vody asi na 3 minuty. Potom som ich dal pod studenu vodu a nechal odkvapkat. Vo voku, alebo v hrnci si rozpalim arasidovy olej a pridam struky. Prazim asi dve minuty, ale aby neboli struky velmi make. Pridam cibulovo zazvorovu omacku a prazim este asi 1-2 minuty. Odstavim bokom.
-
5
Tofu si obalim v kukuricnom skrobe a vyprazam na rozpalenom oleji do zlata z oboch stran.
-
6
Na tanier dam hrasky (zelenu fazulku), Na vrch dam tofu a polejem sojovou omackou. Ak chcete sojovu omacku mozete podavat osobitne ako prilohu na namacanie tofu.
Diskusia k receptu