Chrumkavé tofu s ostrou sójovou omáčkou

kecemis - fotkakecemis, 1. novembra 2013
Chrumkavé tofu s ostrou sójovou omáčkou
Foto: kecemis

Jednoducho a rychle pripravena vecera alebo obed. Tento recept som pocul v CBC Radio pocas cesty z roboty domov tak Vam ho tiez ponukam Zobraziť celý popisJednoducho a rychle pripravena vecera alebo obed. Tento recept som pocul v CBC Radio pocas cesty z roboty domov tak Vam ho tiez ponukam ako inspiraciu.

4-5
porcie
15-20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
125 ml
125 ml
Cibuľovo zázvorová omáčka:
1-2 ks
30 (2) ml (pl)
60 ml
Sójová omáčka:
30 ml
1 PL
1 ČL
2 ČL
1/4 ČL
1/4 ČL
4 hrste alebo fazuľové




Postup

  1. 1

    Tofu si pokrajam na platky priblizne 2.5 cm hrube a dam na polovicu papieroveho obrusku a druhou polovicu potom prelozim na vrch a susim s prebytocnej vody asi 20 minut.

    Chrumkavé tofu s ostrou sójovou omáčkou - obrázok 1
  2. 2

    Do misky si dam na jemno nakrajanu cibulu, nastruhany zazvor, sol a arasidovy olej a dobre zamiesam.

    Chrumkavé tofu s ostrou sójovou omáčkou - obrázok 2
  3. 3

    V dalsej miske si pripravim sojovu omacku. zmiesam soju, vodu, ryzovy ocot, nastruhany zazvor, chili pastu a med. Zamiesam a odlozim na pozdejsie.

    Chrumkavé tofu s ostrou sójovou omáčkou - obrázok 3
  4. 4

    Hraskove struky som dal do vriacej vody asi na 3 minuty. Potom som ich dal pod studenu vodu a nechal odkvapkat. Vo voku, alebo v hrnci si rozpalim arasidovy olej a pridam struky. Prazim asi dve minuty, ale aby neboli struky velmi make. Pridam cibulovo zazvorovu omacku a prazim este asi 1-2 minuty. Odstavim bokom.

    Chrumkavé tofu s ostrou sójovou omáčkou - obrázok 4
  5. 5

    Tofu si obalim v kukuricnom skrobe a vyprazam na rozpalenom oleji do zlata z oboch stran.

    Chrumkavé tofu s ostrou sójovou omáčkou - obrázok 5
  6. 6

    Na tanier dam hrasky (zelenu fazulku), Na vrch dam tofu a polejem sojovou omackou. Ak chcete sojovu omacku mozete podavat osobitne ako prilohu na namacanie tofu.

    Chrumkavé tofu s ostrou sójovou omáčkou - obrázok 6

Diskusia k receptu

vicus
Toto je presne to, čo by som dokázala jesť každý deň a preto... ďakujem! :)
zinnajdha
Je to iste výborné...len či bude dobré aj z nášho slovenského tofu. Naše mi až tak veľmi nechutí, ale skúsim.
eviana
@kecemis , teda chlape, klobúk dolu, úžasne si tofu pripravil... máš môj obdiv a vďaku za recept veľkú... aj 5* jasných :)
kecemis
@zinnajdha som si isty ze aj naslovensku zozenies vyborne tofu. @eviana z celeho srdca ti dakujem za velku... aj 5*. Velmi ma potesil tvoj komentar.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia