Hovädzie na hríboch

peter64 - fotkapeter64, 20. februára 2011

Ďalší recept od švagra ktorý zbožňuje huby.

Suroviny

1 kg, zo stehna
1 ks
200 g, sušené alebo čerstve
2 ks




Postup

  1. 1

    Osolené,okorenené naklepané hovädzie rezne krátko opražíme na panvici z oboch strán. V tlakovom hrnci upražíme cibuľku, vložíme opražené rezne.Zalejeme vodou,pridáme pokrájané hríby a varíme cca 45 minút (v obyčajnom hrnci podľa potreby).

  2. 2

    Potom rezne vyberieme, do šťavy pridáme kyslú smotanu,necháme uvariť. Dochutíme soľou,korením zahustíme,aby vznikla jemná omáčka. Podávame s ryžou, alebo knedľou.K ryži ako prílohu môžeme podať uhorkový šalát, alebo kyslé uhorky.

Diskusia k receptu

andulka2
nezabudnite na cesnak, aspoň 3 strúčiky a za hrsť petržlenovej vňate. Ja dávam všetko naraz, vrátane smotany do tlakového hrnca. Omáčka má intenzívnejšiu chuti. Je to výborný recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia