Zeleninová štrúdľa s pórkovou omáčkou
Radoslav Pádej
šéfkuchár hotela Turiec v Martine, 5. júla 2011
šéfkuchár hotela Turiec v Martine, 5. júla 2011
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Postup
-
1
Na drobné kocky nakrájanú čerstvú zeleninu dáme na 5 minút spariť do horúcej osolenej vody. Na panvici restujeme nadrobno nakrájanú cibuľku, pridáme zeleninu a restujeme spolu. Osolíme, okoreníme. Nakoniec pridáme rozšľahané vajcia zmiešané s pažítkou a nastrúhaný syr feta. Všetko zamiešame a necháme vychladnúť.
- 2
Lístkové cesto si rozvaľkáme a navrstvíme zeleninovou praženicou. Zrolujeme, potrieme vajíčkom a pečieme vo vyhriatej rúre 15 minút do zlata.
- 3
Omáčka: Pór nakrájame na plátky, opražíme ho na masle. Podlejeme vývarom a trocha podusíme. Nakoniec pridáme šľahačku, soľ a korenie. Zahustíme maslom, varíme, kým nezhustne.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu