Prsia pod perinou

prhlavka - fotkaprhlavka, 20. marca 2014
Prsia pod perinou
Foto: prhlavka

Chlapom v rodine prsia veľmi nechutia, vraj sú suché, tak som ich zakryla pod slaninu, aby mali mokré:D Všetci si po nich prsty zalizovali Zobraziť celý popisChlapom v rodine prsia veľmi nechutia, vraj sú suché, tak som ich zakryla pod slaninu, aby mali mokré:D Všetci si po nich prsty zalizovali a nechali si naložiť aj dupľu. Rýchla pred príprava a fantastická chuť zaručená!

Suroviny

Na prsia potrebujeme:
1 kg
300 g
40 dkg (tenké plátky)
1 ks
 na potretie
 trocha
Zemiakové pyré:
700 g
1 ks
 podľa potreby
50 g (klasické)
Pomôcky:




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia si dôkladne umyjeme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a trochou kari korenia, potrieme horčicou. Nastriháme si alobal, podľa toho koľko kúskov pŕs máme, každé som balila zvlášť, v každom balíčku sa vytvorila parádna šťava, tak aby sa z nej ušlo každému na tanier.

  2. 2

    očistíme a nakrájame hlivu na drobno, orestujeme si jednu cibuľku, pridáme hlivu, osolíme, okoreníme čiernym mletým korením a dusíme do mäkka. Takto pripravenú hlivu pekne rozprestrieme na každý kus kuracieho prska, tak aby sa ušlo na každý kúsok a prikryjeme dvomi plátkamy oravskej slaniny, zase každý kus. Takto pripravené balíčky poukladané na plechu pekne zabalíme a dáme do vopred vyhriatej rúry, až kým nám nezačnú rozvoniavať.

  3. 3

    Zemiakové pyré: Očistené zemiaky uvaríme v osolenej vode, scedíme, rozmačkáme a postupne si prilievame vlažné mlieko, podľa toho akú konzistenciu máme najradšej, niekto rád redšie, niekto hustejšie a pridáme aj kúsok masla, poriadne premiešame, prikryjeme. jednu menšiu cibuľku do hneda orestujeme na oleji a pridáme do pyré, premiešame a máme hotovo:D Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

pazros
Bola by to super večera a k tomu hlavkový šalát
kimlo
Kazda porcia sa bali do alobalu zvlast? Alebo staci prikryt cely plech?
kimlo
Aha, uz som si precital bod 1... :-)
mata3636
Ach, jaj, zalizovali prsty.To si neviem predstaviť, ako sa to dá. Alebo je to preklep a malo byť "zalyžovali"? Ale prsty? Ani to nesedí. :-DD
harknessy
Az na to kari by sa mi ten recept pacil, ale kari v kombinacii s horcicou a slaninou to by som fakt nedal. A cierne korenie by som pochopitelne pouzil cerstvo namlete, rozhodne nie kupene mlete, lebo to je nepredstavitelny chutovy rozdiel (ale to nie je vycitka, len poznamka, kedze neviem ake tu bolo pouzite).
radox1
bude stacit 1 hodina na pecenie?aby neboli v strede surove.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia