Foto: misqs17
Receptik som nasla niekde v niektorom anglickom casopise. :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
300 g |
|
30 g na dusenie |
|
30 g |
|
400 ml |
|
150 g alebo philadelhia |
|
150 g predvarené lúpané |
|
300 g nakrajane na platky |
|
4 strúčiky |
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
dame varit vodu do hrnca na spagety, jemne ju osolime a uvarime spagety. Na panvici si rozohrejeme olej a pridame cesnak pokrajany na drobno
-
2
pridame nakrajane sampinony, premiesame, troska posolime a pokvapkame citronovou stavou. Dusime cca. 5min alebo do zmaknutia sampinonov.
-
3
na dalsej panvici rozpustime maslo
-
4
pridame muku a premiesame
-
5
ked je to troska posmazene, pridame 400ml mlieka a privedieme do varu, varime do zhustnutia omacky
-
6
dalej pridame syr, nechame ho rozpustit postupnym miesanym
-
7
petrzlenova vnat
-
8
krevety a privedieme do varu
-
9
ked nam to pekne bubla, pridame sampinony s panvice c.1, dokladne premiesame. A varime priblizne 5-6 minut. Ja mam velmi rada cesnak, tak som si este dopriala trocha suseneho.
-
10
spagety precedime a vlozime do panvice kde sme dusili sampinony a pridame k nim omacku
-
11
vsetko zmiesane a mozme papat. :) Samozrejme este dochutime solou ako ma kazdy rad,zalezi od syra,ktory sme rozpustili do omacky.
Diskusia k receptu