Lečo s ryžou

izabella929 - fotkaizabella929, 2. decembra 2011

Toto jedlo tiež patrí medzi obľúbené, pre jeho rýchlu prípravu.

2
porcie
25 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
350 g
1 ks uvarené
2 ks
2 ks
2 lyžice
 podľa chuti
štipka




Postup

  1. 1

    Umyjem si poriadne ryžu.Dám do rajnice olej, na ktorom osmahnem ryžu, zalejem horúcou vodou, pridám soľ a mleté korenie a prikryté dusím.Do druhej rajnice si dám lečo a iba ho vlastne prihrejem, lebo ja zaváram také, čo už nepotrebuje úpravu.Do horúceho leča rozbijem 2 vajcia . dobre premiašam a keď je vajce uvarené, lečo odstavím.Kým sa ryža dusí, dám uvariť jedno vajce na tvrdo.V malej rajničke na lyžici oleja opečiem opekačky.Pripravené jedlo naservírujem na taniere.

Diskusia k receptu

tatranka
Lečo s ryžou som ešte v živote nejedla a neviem ani,či by som sa donútila.Zjem ho so zemiakmi,ale najradšej s domácim chlebom.Inač môj manžel nevarí,ale lečo je jeho doménou a lečko chystá on.A veru ho vie uvariť veľmi chutné.
evanaaa
Mama robievala lečové rizoto, čiže ona to spojila dokopy, bolo to dobré, ale decká frfľali, nechceli to jesť, jedla ona s otcom.
dajanca
áno skvelá kombinácia... aj deti som naučila, len manžela sa mi nepodarilo presvedčiť... :-)
aroooo
veru lečo s ryžou je dobré, keď mi zostane ryža, automaticky je aj lečo.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia