Domáce cesto na cestoviny
Či už rezance do polievky, široké rezance či fliačky – na domáce cestoviny nedáme dopustiť...
Jahodovo–pudingové rezy
Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme múku s práškom do pečiva, olej, vodu a nakoniec vyšľahaný sneh z...
Zemiakovo-cukinový nákyp
Tento nakyp je u nas dost oblubeny. Robievam ho castejsie ked mame vacsie mnozstvo cukin.
Kytička pre môjho mužíčka
Tak túto kytičku som práve dokončila pre svojho manželíka, dúfam, že ho poteší ;)
Bonbóny s cícerom a brusnicami
Cícer si deň vopred namočíme. Potom ho uvaríme domäkka (cca 40 - 50minút). Koľko suchého...
Kapustovo-šošovicová polievka
Pred 30 rokmi som si kúpila knihu Obrázková kuchárka a vyskúšala z nej veľa receptov. Toto...
Vianočná rybacia polievka
Očistenú rybiu hlavu zbavíme žiaber a uvaríme v osolenej vode do mäkka. Zeleninu a cibuľu pokrájame...
Grilované sušené slivky
Sušené slivky namočíme na niekoľko hodín do alkoholu, potom ich osušíme a každú zvlášť zabalíme do...
Makovo-pomarančové rezy
Len tak na osvieženie som poskladala tento zákusok pre svoje potešenie.
Vegan datľové tyčinky
Sladké mlsanie môže byť aj bez výčitiek. Tieto datľové tyčinky sú bez pridaného cukru.
Magická torta
Vynikajúci dezert, ktorý ma všetko pre milovníkov čokolády, karamelu a pudingu! Tento recept som už dávno našla na...
Pečené kuracie krídelká
Pečené krídelká veľmi často podávajú v reštauráciách ako hlavné jedlo. Veľmi dobre ochutené, s rôznymi...
Ruská zmrzlina
Túto zmrzlinu ma naučila babička a jedávam ju cez leto aj 4 krát. Je to proste...
Čoko-černicové muffinky
Na záhrade (nikto nevie ako a prečo) nám rastú černice, je ich požehnane a škoda by...
Niečo ako rizoto - recept z parovaru
Pred 2 rokmi som od sestry dostala parovar a netušila som načo ho použiť. To bol...
Kuracie tikka
Očistené kuracie stehná (použila som celé stehná aj s kĺbom) nakrájame a dáme do misky. Pridáme...
Citrónovo-tvarohový krém
Lámala som si hlavu, aký dezert podať po večeri, ktorej sa zúčastnia aj ľudia, ...
Cícerovo-quinoové karí
Zemiaky vložíme do hrnca, zalejeme studenou vodou a varíme 15–20 minút. Potom ich scedíme.
Kotlík z Provence - Daube méridionale
Je to provensálska krajová špecialita. Zmes hovädzieho mäsa, červeného vína a byliniek. Papká sa...
Jesenný kurací pekáčik
Toto jedlo zaručene pošteklí vaše zmysly. Počas prípravy hrá toto jedlo žiarivými jesennými farbami, po...
Tango rezy
Kto má rád dobošové rezy, tak bude veľmi spokojný s týmto receptom, je podobný...
Domáce kelové fliačky s údenou slaninkou
Zažiadali sa nám domáce cestoviny. Zostalo mi niečo kelu, tak som to skombinovala a pridala...
Pikantná camembertová nátierka s chilli a jogurtom
Niečo pre milovníkov chilli a v tomto ročnom období aj ideálne na "vypálenie bacilov" :)