Foto: teniska
Preto pre babku, pretože po prvé bol určený pre našu babku, a po druhé preto, lebo obsahuje typické, našou babkou milované suroviny - slivkový Zobraziť celý popisPreto pre babku, pretože po prvé bol určený pre našu babku, a po druhé preto, lebo obsahuje typické, našou babkou milované suroviny - slivkový lekvár, tvaroh, kakao.
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
1 hrnček |
|
1/2 hrnčeka |
|
1/2 hrnčeka |
|
1 hrnček |
|
2 ks |
|
1 hrnček |
|
3/4 hrnčeka |
|
1/2 ČL |
|
2 PL |
|
Krém: | |
500 g |
|
200 g |
|
|
|
|
|
1/2 ks |
|
|
|
200 g |
|
200 g |
|
Postup
-
1
Taaaakže cesto: Celé vajcia s cukrom vyšľaháme do peny. Potom pridáme múky a všetko ostatné. Dáme piecť na papier na pečenie do rozohriatej rúry na 180°C cca 10-15 minút.
- 2
Upečené cesto necháme vychladnúť. Keď vychladne stiahneme papier a natrieme slivkovým lekvárom/džemom/povidlou :D . Nešetríme, veď je to naša babka ;) (ja som robila jeden na veľký plech pre babku a jeden - na doma - v malom srdiečku na ochutnávku)
- 3
Ideme na krém: Vyšľaháme tvaroh so smotanou, polkou Hery a vanilkovým cukrom do penista, nech je krém nadýchaný. Ak je nám málo sladký, pridáme cukor. Ja som pridala ešte Vanilla bourbon cukor, nech je to viac vanilkové. Aplikujeme na džem, opäť nešetríme - veď babka!
- 4
Šupneme na chvíľu do chladničky, ideme na polevu. Vo vodnom kúpeli úplne rozpustíme 200g čokolády na varenie. Keď je rozpustená, pridáme 200g chladnej kyslej smotany. Opäť, ak vám to je málo sladké, pridajte si cukor. Podľa mňa je to tak akurát.
- 5
Dáme stuhnúť do chladničky a odnesieme babke ;)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
jáááj-že ty nie si moja vnučka..??..!!
teda takýto darčekoláčik na mňa ešte -hádam-počká..:-)
nie je ta cokolada potom kyslasta?
@smejkad - skúšala som s kyslou, babka sa nesťažovala, tak neviem povedať :-) predpokladám, že to bolo asi ako pribináčik bez cukru :-D